• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivana Španović, uvijek najbolja!

Autori mondo.rs Autori Beta

Još jedno značajno priznanje za našu sjajnu sportistkinju.

 Ivana Španović najbolja u izboru Atletskog saveza Srbije Izvor: MN PRESS

Kada Atletski savez Srbije bira najbolje, nije potrebno mnogo razmišljanja da bi se pogodilo ko je najbolji u ženskoj konkurenciji.

Naravno, to je Ivana Španović.

Možda će vas zanimati

Heroina srpskog sporta proglašena je u četvrtak za najuspešniju u 2019. godini, zajedno sa Strahinjom Jovanovićem, koji je dobio priznanje za isti vremenski period.

Veselin Jevrosimović, predsednik Atletskog saveza Srbije, govorio je na svečanosti u Beogradu o Ivaninoj godini.

"Posebno bih istakao dve evropske medalje osvojene početkom marta u dvorani na Prvenstvu Evrope u Glazgovu. Naša Ivana Španović je još jednom dokazala superiornost u svojoj disciplini i ponovo odbranila zlato. ASS je očekivao da Strahinja Jovanović zablista u svakom momentu i njegova bronzana medalja za nas nije bila iznenađenje", izjavio je on, između ostalog.

Jevrosimović je rekao da je prethodna godina bila "prava sportska, naporna, dinamična i vrlo uspešna", a tokom koje su srpski atletičari osvojili 60 medalja na međunarodnim takmičenjima, 22 zlatne, 14 srebrnih i 24 bronzane.

Izvor: MN PRESS

Među važne rezultate je ubrojao i izgradnju dve nove staze u Ćupriji i Zrenjaninu, dok se završetak radova u Kraljevu i Čačku očekuje ove godine.

"Vrlo sam srećan zbog rezultata rada na razvoju atletske infrastrukture u Srbiji. I u narednom periodu ćemo nastaviti da radimo punom snagom, kako bi naši mladi sportisti imali uslove koji im dolikuju. Kao atletu, posebno me raduje činjenica da sve više lokalnih samouprava želi u svom gradu atletsku stazu, i mi im kao ASS pružamo punu podršku u tome", dodao je.

Kao možda i najznačajniju stvar naveo je to da je Beograd izabran za domaćina Svetskog prvenstva u dvorani 2022. godine.

Izvor: MN PRESS

Podeljene su i druge nagrade u svim starosnim kategorijama, a dobitnici su Murić Saima (najuspešnija mlada pionirka), Filip Čarnopiski (mlađi pionir), Adriana Vilagoš (starija pionirka), Nikola Kostić (stariji pionir), Ivana Ilić (mlađa juniorka), Tomislav Isailović (mlađi junior), Ivana Djurić (starija juniorka), Miloš Malešević (stariji junior), Milica Gardašević (mlađa seniorka) i Elzan Bibić (mlađi senior).

Trofej profesora Aleksandra Petrovića za najuspešnijeg trenera dobio je Goran Obradović iz novosadske Vojvodine, a za najuspešniji klub proglašen je Partizan 1945.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC