• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stevan Ljubičić novi selektor bh. odbojkašica

Autori mondo.ba Autori Fena

Ljubičić je trener bukureštanskog Dinama, a Buljubašić ekipe Smeč iz Lukavca.

 Stevan Ljubičić novi selektor bh. odbojkašica Izvor: FENA/Vehid Begunić

Predsjednik Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine Alija Fatić saopštio je na današnjoj pres-konferenciji u Zenici da će novi selektor ženske seniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine biti Stevan Ljubičić iz Srbije, a ženske juniorske reprezentacije Natmir Buljubašić iz Lukavca.

Ljubičić je trener bukureštanskog Dinama, a Buljubašić ekipe Smeč iz Lukavca. Ljubičić će u Srebrnoj ligi predvoditi bh. tim, koji 23. maja starta protiv Slovenije u gostima.

Možda će vas zanimati

Predsjednik OSBiH Fatić i predsjednik OS Federacije BiH Miloš Jelčić potpisali su sa Lejlom Dervišević, direktoricom Hotela “Dubrovnik” ugovor o smještaju učesnica Evropskog prvenstva u odbojci za juniorke (U-19), koje će se od 19. augusta do 1. septembra ove godine igrati u Zenici te hrvatskom gradu Osijeku.

"Zenica će u tom terminu biti počastovana još jednim događajem. Naime, odbojkaške reprezentacije igraće i kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Kako će nam 28. avgust biti slobodan dan na EP za juniorke, taj će dan seniori igrati protiv Turske (17.00 sati), a ženska reprezentacija BiH će igrati protiv Slovenije (20.00 sati)", najavio je Fatić.

On je dodao kako je Evropska odbojkaška federacija ponudila da se ta dva meča igraju u terminu EP-a za juniorke, što će bitno smanjiti troškove organizacije za OSBiH, jer će za te mečeve službena lica biti delegirana iz grupe sudija i delegata koji će biti angažovani na EP-u za juniorke.

OSBiH će za treninge koristiti i zeničku dvoranu Bilmišće.

Ranije je ugovor o smještaju potpisan i sa Hotelom “Zenica”. Grad Zenica i Gradska arena “Husejin Smajlović”, osim domaćinstva jedne grupe, bit domaćini i završnice tog turnira, odnosno polufinalnih i finalnog mečeva.

Podršku organizaciji EP-a za juniorke pružit će svi klubovi sa područja Zeničko-dobojskog kantona.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC