• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Legendarni rukometni golman zbog koronavirusa otišao u penziju!

Autor mondo.ba

Nekadašnji reprezentativac Savezne Republike Jugoslavije i Španije Arpad Šterbik okončao je profesionalnu karijeru u rukometu zbog pandemije koronavirusa.

 Arpad Šterbik završio karijeru zbog koronavirusa Izvor: MN PRESS

Golman mađarskog Vesprema u posljednje dvije sezone istakao je da je definitivno prekinuo karijeru i da je bilo jako teško donijeti tu odluku.

Možda će vas zanimati

Četrdesetjednogodišnji Šterbik smatra da će mu nakon pauze izazvane pandemijom koronavirusa biti jako teško da se vrati u takmičarsku formu, pa je odlučio da zauvijek prekine.

"Ova odluka je veoma teška za mene. Iskreno, bilo mi je teško da se opet aktiviram i branim poslije duge pauze. Čini mi se da je duel sa Tatabanjom posljednji koji sam odigrao u karijeri. Žao mi je što neću biti u prilici da odigram još jedan Fajnal-for Lige šampiona. Želio sam da pojurim još jednu titulu evropskog prvaka", izjavio je Šterbik, a prenijeli elektronski mediji.

U bogatoj karijeri, Šterpik je branio boje Jugovića iz Kaća, Vesprema, Sijudad Reala, Atletiko Madrida, Barselone i skopskog Vardara.

U dresu SRJ osvojio je dvije bronzane medalje na svjetskim prvenstvima, a sa selekcijom Španije je bio prvak i Evrope i svijeta.
Godine 2005. proglašen je i najboljim rukometašem planete, a čak četiri puta je osvajao Ligu šampiona (2006, 2008, 2009, 2017).

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC