• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Umičević: 13 od 16 ekipa u Premijer ligi BiH je za prekid sezone

Autor mondo.ba

Jedino su Gračanica, Goražde i Iskra protiv ove ideje.

 Marinko Umičević: 13 od 16 ekipa u Premijer ligi BiH je za prekid sezone Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Potpredsjednik Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine Marinko Umičević potvrdio je da je većina klubova Premijer lige BiH za prekid sezone, čime bi titule pripale Borcu m:tel i Grudama, o čemu je MONDO pisao ranije.

Prvi čovjek rukometa Srpske osvrnuo se na nedavnu izjavu aktuelnog predsjednika RS BiH Slobodana Zadre, kako bi prvenstvo trebalo biti nastavljeno.

Možda će vas zanimati

"Baš sam se nasmijao kad sam pročitao izjavu gospodina Zadre o nastavku prvenstva koja je u najmanju ruku neprihvatljiva. Čekamo Savjet ministara da donese Odluku o nastavku zbog virusa korona koja ističe 30. marta 2020. godine. Imamo uslove da se liga prekine i proglasi prvak, s obzirom na trenutno stanje", navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu Rukometnog saveza RS.

On je potvrdio da je 13 od 16 klubova za prekid prvenstva.

"Od ukupno 16 klubova koliko se takmiči u muškoj Premijer ligi BiH stavovi su 13 klubova da se prekine liga i da se proglasi šampion. Кlubovi čiji pristanak nemamo su: Gračanica, Goražde i Iskra (Bugojno). Imamo podršku i iz druge lige kao i ženske lige. Što se mene tiče i Republike Srpske tu nema dileme", poručio je Umičević.

Osvrnuo se i na svakodnevne informacije koje stižu iz EHF-a, koji je BiH dodijelio Evropsko prvenstvo za rukometaše do 20 godina.

"Radnici EHF-a rade od kuće i imaju višak vremena i šalju bezbroj mailova. Ne znaju ni šta hoće kada je riječ o organizaciji takmičenja za rukometaše do 20 godina. Moramo poštovati Odluke naših Vlada, Savjeta ministara i entiteta. Кako će biti u avgustu tekuće godine Bog zna, ako bude dobro i EHF plati, ja sam za da se to prihvati, da se prva grupa igra u Republici Srpskoj, a druga u hrvatskom dijelu BiH."

Takođe, u saopštenju je bilo riječi i od dugovanjima klubova.

"Takođe sam rekao da se stavi na sajt Rukometnog Saveza BiH i sajt Rukometnog Saveza Republike Srpske, svi mailovi (prepiske) Rukometnog saveza BIH, da se i komesari obavijeste, da svi klubovi moraju da izmire sva dugovanja po pitanju kotizacije, kazni, prelaska igrača. Ukoliko se dugovanja ne plate u roku od sedam dana, ti isti igrači za koje se ne plati nisu više igrači u klubu već su slobodni igrači. Takođe i kazniti klubove suspenzijom, po Pravilniku što je posao komesara, ako hoće da Savez radi moraju da se i potrude", dodaje se u saopštenju.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC