• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujović: Baš me briga za "bolesni" fudbal, rukomet bi mogao da profitira!

Autor mondo.ba

Proslavljeni jugoslovenski rukometaš i aktuelni trener PPD Zagreba Veselin Vujović žestoko je kritikovao današnji fudbal i vjeruje da bi rukomet mogao da profitira nakon pandemije koronavirusa.

 Veselin Vujović: Baš me briga za "bolesni" fudbal, rukomet bi mogao da profitira! Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Crnogorski stručnjak je u intervjuu za zagrebački "Indeks" izjavio da ono što se događalo u fudbalu prije pandemije virusa jednostavno nije bilo normalno.

''Da neko za nekoga, ma ko taj bio, plati 100, 200 ili 300 miliona evra, meni je to bolesno. Kad bih čitao o tim drskim i bezobraznim transferima u fudbalu, puno puta sam pomislio da se tu pere ozbiljan novac. Jednostavno mi nije normalno da neki prosječan fudbaler samo od jedne sezone osigura sebe i sve svoje potomke, dok s druge strane puno vrhunskih i klasnih sportista u 'malim' sportovima moraju krvavo raditi cijelu karijeru kako bi imali pristojan život. Tako da me stvarno nije briga što će biti s fudbalom", rekao je Vujović, kojeg je pandemija koronavirusa zatekla u Šapcu, gdje živi sa porodicom.

Možda će vas zanimati

Prema njegovim riječima, nakon završetka pandemije, rukomet bi mogao da profitira.

"U rukometu s druge strane, mislim da bi se mogla dogoditi sjajna stvar. Kriza će takođe pogoditi klubove, ali kako je novca u rukometu puno manje, vjerujem da će ona biti bezbolnija nego u fudbalu. Doći će do izjednačavanja na tržištu, nestaće ultra bogati klubovi i dominacija novca, prestaće postojati monopol nekoliko klubova, a rukomet bi se mogao vratiti svojim počecima. Nakon haosa najviše bi mogli profitirati stabilni srednji klubovi poput Zagreba. Zašto bi Cindrić ili Karačić išli u inostranstvo kad će isti iznos moći dobiti i kod kuće? Da, rukomet bi od ovoga mogao puno profitirati i ako će biti tako, na sceni će biti puno klubova s istim ambicijama, a to bi bilo sjajno", podvukao je Vujović.

Trener Zagreba se osvrnuo i na trenutno stanje u Srbiji, koja je uvela vanredno stanje zbog pandemije.

''U startu je u Srbiji sve ovo neozbiljno shvaćeno, nisu se preduzele mjere koje su se trebale preduzeti, a onda, kad je krenula prava drama otišli smo totalno u ekstremnost. Međutim, ako će ovo spasiti ljudske živote, neka tako bude. Znam da i u Srbiji postupke Aleksandra Vučića mnogi vide kao uvođenje diktature na mala vrata, ali ne vjerujem da mu je palo na pamet da ovu krizu iskoristi za tako nešto. Jednostavno, Srbija nije takva zemlja koja bi to dopustila, srpsko društvo nije društvo koje predugo može da trpi da im bilo ko ugrožava slobodu i građanska prava. Na kraju, ako je Vučić to i pokušao, biće kažnjen na idućim izborima. Slušam ga kako priča da on sluša samo riječ struke. U redu, te mjere možemo mrziti, ali moramo ih poštovati'', istakao je proslavljeni rukometni stručnjak.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC