• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rodik o Đokoviću: Uradio je nešto što nikada nisam video!

Autori mondo.rs Autori Nebojša Marković

Amerikanac se prisetio prošlogodišnjeg finala Vimbldona.

 Endi-Rodik-o-finalu-Djokovic-Federer-Vimbldon-2019-Rodik-Djokovic-nesto-sto-nikad-nisam-video Izvor: Guliver/Getty Images/Matthias Hangst, Matthias Hangst/Getty Images Europe

Sada kada je teniska sezona prekinuta zbog pandemije korona virusa - i veliko je pitanje kada će se uopšte nastaviti - teniski radnici pronalaze načine da pričaju o ovom sportu.

Tako su se na "Tennis Channelu" okupili da razgovaraju o finalu Vimbldona iz 2019. godine.

Možda će vas zanimati

Novak Đoković je na tom meču posle četiri sata i 57 minuta savladao Rodžera Federera u najdužem finalu Vimbldona u istoriji, rezultatom 7:6, 1.6, 7:6, 4:6, 13:12.

O epskom finalu su razgovarali nekadašnja teniserka Lindzi Devenport, Federerov nekadašnji trener Pol Anakon i nekada najbolji teniser sveta Endi Rodik.

"Bilo je čudno. Bio sam napolju u parku sa decom, nisam gledao meč od početka, bilo je 1:1 u setovima i onda odjednom kada sam se uključio bio sa "zalepljen" za ekran. Čak mislim da je Rodžer nadigrao Novaka u najvećem delu meča, ali kao što znate, Novak je u ključnim momentima postao drugačija životinja", rekao je Rodik i potom nastavio sa pohvalama na račun Đokovića:

"Mislim da nikada nisam video nekoga da je od početka karijere - kada ste možda mogli da računate da će biti ranjiv u tim trenucima, da možete fizički da ga slomite - napravio tolike promene i napredak. Od onoga gde je počeo i onoga dokle je stigao je nešto što nikada nisam video ni kod jednog drugog igrača."

Izvor: Guliver/Getty images/Clive Brunskill, Clive Brunskill/Getty Images Europe

Bivši trener Federera se ubacio.

"Sećam se da sam bio zapanjen Novakovom sposobnošću da ostane u meču i osvoji najvažnije poene. Rodžer ga je nadigrao u 95% meča, ali Novak je odigrao izvanredne taj-brejkove i nije napravio nijednu neiznuđenu grešku", rekao je Pol Anakon.

Lindzi Devenport je istakla svoje zapažanje.

"Stvar koju sam najviše primetila gledajući taj meč je bila emotivna energija Novaka Đokovića. Nikada u životu nisam videla da je bio tako emotivno smiren. Jedva da je proslavio kada je pobedio, kao da je ostao sam u sebi tokom tih pet sati na terenu."

Rodik se ponovo nadovezao.

"Mislim da je Novak shvatio da protiv Federera skoro uvek igra "na gostujućem terenu", što se tiče podrške publike. Što više se on bude emotivno davao, to će se publika više okretati protiv njega. Mislim da je vrlo pametno s njegove strane da shvati da ukoliko bude previše emotivan, da će to imati negativne posledice, veće od tog trenutnog gubitka kontrole."

Izvor: Guliver/Getty Images/Matthias Hangst, Matthias Hangst/Getty Images Europe

Devenportovu je zanimalo kako je moguće da Đoković nije imao nijednu neiznuđenu grešku u tri taj-brejka. Rodik je ponudio svoj odgovor.

"Da... Pa, ne znam. Verovatno bih rekao da je nemoguće da to nisam video. Igraš verovatno najveće finale tokom jedne kalendarske godine, protiv čoveka koji je u tom trenutku smatran za najvećeg svih vremena, na njegovom omiljenom turniru gde je najviše osvajao i na njegovoj omiljenoj podlozi... I ti onda dođeš i napraviš nula grešaka u taj-brejkovima - to je neverovatno!"

Ceo razgovor pogledajte ovde:

"Tennis Channel" o finalu Vimbldona 2019.
Izvor: YouTube/Tennis Channel

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC