• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta bi izabrala Ivana Španović - 6,70 i zlato ili 7,25 i bronza?

Autori mondo.rs Autori Nebojša Marković

Pitanje na koje ima jasan odgovor!

 Šta bi izabrala Ivana Španović - 6,70 i zlato ili 7,25 i bronza? Izvor: MN PRESS

Pauza u svetu sportu koju je nametnula pandemija korona virusa učinila je da sportisti svo svoje vreme provode praktično u zatvorenom prostoru.

I dok ne možemo da ih gledamo uživo ili preko TV ekrana, sada ih često gledamo preko Instagrama, gde otkrivaju neke detalje iz svojih karijera koje možda nismo znali. Slično i ja našom Ivanom Španović.

Možda će vas zanimati

Srpska atletičarka možda ovog leta neće dobiti priliku da osvoji olimpijsko zlato, ali ona svoje ciljeve vrlo dobro zna.

Sada se osvrnula na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru, koje joj nisu ostale u najlepšem sećanju.

"Na Igrama u Riju 2016 sam uzela bronzu, a osećala sam se kao da sam izgubila zlato. Ostalo je nešto nezavršeno. Videćemo kako će biti četvrti put na najvećoj smotri svetskog sporta. Sada sam mnogo iskusnija, znam kako da se kontrolišem, da čuvam emocije. Nadam se da ću ispuniti svoje snove. I onda da se na Svetskom prvenstvu u Beogradu 2022. godine oprostim. Biće to najlepši način da u svojoj zemlji, pred svojoj publikom, završim ovo poglavlje mog života", rekla je Španović u razgovoru sa fanovima putem Instagrama.

Ipak, najzanimljivija izjava iz tog razgovora tiče se jednog zanimljivog pitanja.

Španovićeva je u Beogradu, na Evropskom prvenstvu u Beogradskoj areni, pred punim tribinama postavila lični rekord skočlivši 7,24 metara. Njene fanove je zanimalo da li bi radije da osvaja medalje ili postavlja nove rekorde, ona nema dilemu.

Izvor: MN PRESS

"Imala sam neverovatnu podršku i motiv u Beogradu. I još jedna stvar je važna. Između medalja i rezultata, uvek bih izabrala rezultat, iako će distanca biti zaboravljena, a medalja neće. Ako me pitate 6,70 i zlato ili 7,25 i bronza, uvek bih uzela ovo drugo. Želim da pomeram svoje granice i da budem među najboljima svih vremena u ovoj disciplini."

Kraj njene izvanredne karijere se polako bliži, a šta će raditi posle toga?

"Mnogo stvari mi prolazi kroz glavu. I stalno se menjaju ideje. Kada odlučim za nešto, uvek želim da to bude 100 posto. Prva stvar koju ću sigurno uraditi je putovanje oko sveta. Da upoznam nešto više od hotela i aerodroma, koje samo viđam dok sam na takmičenju. Ima vremena za nove snove. Kada ispunim sve sportske", zaključila je Ivana Španović.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC