• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bio je živa ikona, u vezi sa Kim Kardašijan, pa je osramoćen: Još ga boli!

Autor Mladen Šolak

"Ceo svet" je bio njegov, a onda je nastao veliki skandal i bilo mu je zabranjeno da uđe na mesto gde je postao legenda. Ta zabrana je ove godine skinuta.

 Bio je živa ikona, u vezi sa Kim Kardašijan, pa je osramoćen: Još ga boli! Izvor: Guliver, Chris Graythen/Getty Images North America

Priča o Redžiju Bušu (35) jedna je od onih koje su na neki način oblikovale noviju istoriju američkog sporta.

Bio je igrač američkog fudbala, živa legenda koledž sporta i igrač koji je od 2003. do 2005. pod vođstvom trenera Pita Kerola obarao rekorde. Bio je toliko dobar da je osvojio i prestižnu nagradu "Hejsman trofej", namenjenu najboljem koledž igraču američkog fudbala.

Možda će vas zanimati

Međutim, 2006. godine protiv njega je pokrenuta istraga zbog sumnje da je njegova porodica primala poklone i novac, što je zabranjeno za koledž sportiste. Utvrđeno je da je primio 291.600 u poklonima, a 2010. izrečena mu je drakonska kazna.

Bušu, koji je u tom periodu tri godine bio u vezi sa Kim Kardašijan, su oduzeta sva priznanja, skinuti su svi njegovi dresovi i obeležja iz prostorija i sa stadiona njegovog koledža "USC". Ostao je i bez Hejsmanovog trofeja.

Izvor: Guliver, Donald Miralle/Getty Images North America

S obzirom na to da je "USC" počeo da briše sećanje na njega 2010, od kada mu je bio i zabranjen pristup toj školi, ove godine ističe period te sankcije, nakon kojeg nadležni komitet više neće pratiti da li se sprovodi ta kazna.

S obzirom na to, koledž sada ima pravo da vrati uspomene na Buša, koji je u NFL-u igrao za Nju Orleans, Majami, Detroit, San Francisko i Bafalo. Penzionisao se 2016, sa šampionskim prstenom iz 2010.

"Bio je to grozan osećaj, jedan od najgorih osećaja na svetu. Osetio sam se kao da sam umro kada sam čuo da neće biti ni školarina za klince zbog mene ili zbog nečega što ima veze sa mnom. Još to nisam preboleo. To je nešto sa čim učite da živite".

Izvor: Guliver, Harry How/Getty Images North America

Još nije precizirano kada je Univerzitet Južne Karoline vratiti Bušova obeležja na svoje objekte.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC