• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Američki dr Kon" izgovorio riječi koje niko nije htio da čuje

Autor Pavle Knežević

Loše vijesti za ljubitelje sporta

 Entoni-Fauci-izgovorio-reci-od-kojih-se-strahuje-NFL-se-mozda-nece-igrati-ove-sezone Izvor: Marc Serota/Getty Images North America

Jedan od vodećih članova radne grupe predsjednika SAD za borbu protiv epidemije koronavirusa u toj zemlji, Entoni Fauči, izgovorio je riječi od kojih su strahovali svi ljubitelji američkog fudbala:

"NFL se možda neće igrati ove sezone".

Možda će vas zanimati

Epidemiolog je u intervjuu za CNN rekao da je skeptičan da će se 2020. igrati američki fudbal, osim ako se igrači na neki način ne izoluju, kako to planira da uradi NBA.

"Osim ako igrači ne budu bukvalno u nekom mjehuru – izolovani od zajednice i budu testirani skoro svakog dana – vrlo mi je teško da vidim kako se fudbal može igrati ove jeseni", rekao je direktor Nacionalnog instituta za alergije i zarazne bolesti.

"Ako bude drugog talasa, što je svakako mogućnost, to bi dodatno zakomplikovalo doba sezonskog gripa, tako da fudbala ove godine možda neće ni biti", dodao je Fauči.

NFL, naravno, ne planira da otkazuje ili odlaže sezonu, bar za sad. Uprava takmičenja očekuje da klubovi sljedećeg meseca otvore trening kampove i da sezona počne u septembru, kao i obično.

U NCAA, koledž šampionatu, koji je jako popularan u SAD kad je u pitanju američki fudbal, nekoliko fakulteta je već počelo da vraća igrače na kampuse u pripremi za početak sezone 2020.

Fauči, međutim, vjeruje da je drugi talas pozitivnih testova na kovid-19 na vidiku. Ako se to desi, on prosto nije siguran kako može da se igra bez gomile ekstremnih bezbjednosnih mjera.

Nekoliko igrača Dalas Kaubojsa i Hjuston Teksansa nedavno su bili pozitivni na testu za kovid-19.

Koronavirus je zaustavila svijet sporta potpuno, koji se sada vraća na način na koji nismo navikli. 

Ljubitelji fudbala, sporta broj jedan u SAD, koji ima mnogo svojih pristalica i kod nas, nadali su se normalnoj i uobičajenoj sezoni i nadali su se da će igranje bez publike biti najdalje dokle će NFL ići, ali sada je i to dovedeno u pitanje.

Pročitajte i ovo

Tagovi

NFL

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC