• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počela pljuvačina po Đokoviću: Kakav si ti to primjer!

Autor Nebojša Marković

Spektakularni egzibicioni turniri sa humanitarnim karakterom bili su gledani širom svijeta, ali nakon što je Grigor Dimitrov bio pozitivan na korona virus u Zadru, stigle su nove kritike na račun najboljeg tenisera svijeta.

 Počela [pljuvačina] po Novaku Đokoviću: Kakav si ti to primjer! Izvor: Guliver, Hannah Peters/Getty Images AsiaPac

Novak Đoković je ponovo na udaru svjetske javnosti!

Nakon što je ovog proljeća bio kritikovan zbog komentara o eventualnom odbijanju vakcinacije protiv korona virusa, Đokovića su kritikovali zbog drugih izjava kojima se promoviše pseudo-nauka, a sada je glavna tema Adrija tur.

Možda će vas zanimati

Turniri koje je Đoković sa svojom porodicom i teniskim savezima u Srbiji i Hrvatskoj organizovao donijeli su veliku pažnju svjetske javnosti od samog početka.

Spektakularni egzibicioni turniri sa humanitarnim karakterom bili su gledani širom svijeta, ali nakon što je Grigor Dimitrov bio pozitivan na korona virus u Zadru, stvari su se promijenile.

Uslijedile su žestoke kritike, a nakon toga je postalo poznato da su pozitivni na virus i Borna Ćorić, Đokovićev kondicioni trener i trener Grigora Dimitrova. Ove vijesti su odjeknule širom svijeta, a Novaku su zamjerali i što je odbio da se testira u Hrvatskoj, već je to učinio po povratku u Srbiju.

Prvi se javio Dan Evans, britanski teniser koji je svojevremeno bio suspendovan na godinu dana zbog konzumiranja kokaina.

"Ovime daje loš primjer. Da li bi Novak Đoković, svjetski broj jedan i predsjednik Savjeta igrača, trebalo da daje bolji primjer? Mislim da je odgovor jasan", poručio je trenutno najbolji britanski teniser.

"Recimo to ovako - ne mislim da bi trebalo da vodite igrače na žurku i da igrate svi zajedno jedni preko drugih i da poslije toga dva vrlo dobra tenisera budu pozitivna na virus. On bi trebalo da osjeća odgovornost za to kako su se odvijala njegova takmičenja."


Evans je potom prokomentarisao da su svi morali da budu oprezniji čak i ako su pravila sve to dozvoljavala.

"Čak i ako su pravila u tim zemljama da ne moraju da stoje na dva metra... Ma to nije šala?! Čak i ako je tako, opet bi bilo normalno da se držite na odstojanju jedni od drugih, a oni to uopšte nisu poštovali", kaže Dan Evans.

A on nije bio jedini. Brojni mediji su dočekali priliku da kritikuju Đokovića, a među njima je bio i Greg Rusedski.

"Nevjerovatno je da vidimo publiku u Beogradu kako gleda tenis bez socijalnog distanciranja! Kao da je korona virus prošao? Kako ne postoji briga za javno zdravlje i zašto niko ne nosi maske?", pitao se Rusedski, nekada četvrti teniser svijeta.


Neki komentari glasili su da je Đokovićeva organizacija turnira nemarna, komentarišući takozvani "dječiji dan" na Adrija turu u Beogradu, kada su se teniseri družili sa djecom u okviru TC "Novak".

Novinar Nik Mekarvel je rekao da je bilo šokantno vidjeti pune tribine na Adrija turu.

"Igrači traže da razne bezbjedonosne mjere na US openu i govore da možda neće učestvovati... Ali im je onda okej da igraju pred punim stadionom, da se grle, dijele mikrofone koje su koristili i prave selfije? Ne mogu da vjerujem šta vidim", bile su riječi američkog sportskog novinara.

Pročitajte i ovo

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ninel

Pa i jeste se ponasao blesavo i neodgovorno.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC