• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Oni će "pomeriti nebo i zemlju" samo da Đoković brani titulu

Autor Mirjana Šegan

Prvi čovek Australijan Opena poručio da ne razmišlja o preselenju turnira van Melburna i da će organizatori preduzeti sve mere da se u januaru sledeće godine održi vrhunsko takmičenje

 Australijan-Open-2021.-sigurno-ze-se-igrati-u-Melburnu-Novak-Djokovic-brani-titulu Izvor: Guliver, Jonathan DiMaggio/Getty Images AsiaPac

Tenis je u velikom problemu zbog pandemije korona virusa.

Ovogodišnji Vimbldon je otkazan, prvi put od Drugog svetskog rata, US Open je pomeren za kraj avgusta i igraće se bez prisustva publike, Rolan Garos najavljen je za kraj septembra, ali je još uvek otvoreno pitanje da li će, uprkos strogim merama zaštite, ti grend slemovi moći da se održe.

Možda će vas zanimati

Čelnici Australijan Opena već dugo razmišljaju o organizaciji svog turnira i razmatraju mnoge mogućnosti. Ipak, ono što je izvesno, je da se taj grend slem neće pomerati iz Melburna.

"Preselenje turnira u neki drugi grad mi nije palo na pamet ni u jednoj varijanti", jasno je poručio direktor Australijan Opena Kreg Tili.

"Pomerićemo nebo i zemlju da bi to funkcionisalo u Melburnu. Ne vidim nijedan drugi scenario gde bi turnir mogao da se održi", jasno je poručio prvi čovek australijskog grend slema.

On je dodao da su svi u organizaciji već mesecima posveženi odigravanju turnira u januaru 2021. godine.

"Melburn Park je najbolji karantin. Nalazi se pored grada, izolovan je, i možete da ga stavite pod stakleno zvono. Igranje na njemu će biti izuzetno bezbedno i moći će da posluži kao odličan primer celom svetu".

On je uveren da će se u Melburnu igrati vrhunski tenis.

"Smatram da US Open dolazi prerano za najveće asove, odmah posle duge pauze i da neće biti u top formi. Posle otkaza Vašingtona imaće samo jedan turnir da se uigraju posle polugodišnje pauze. Mislim da će u januaru biti druga priča, jer će iza sebe imati nekoliko meseci igranja, u Australiju će doći već krajem decembra da se pripremaju, tako da će to biti daleko 'normalnije' stanje", napomenuo je Tili.

Na Australijan Openu titulu će braniti Novak Đoković, koji ima rekordnih osam pehara osvojenih u Melburnu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC