• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šamar BEKHENDOM za izjavu "Novak i Rafa su bogataši koji se samo bogate"

Autor Nikola Janković

Na takvu nepristojnost nije se moglo drugačije ni reagovati...

 Mekinro-Djokovic-i-Nadal-su-bogatasi-koji-se-bogate-Bautista-Ahut-odgovorio-Amerikancu-FOTO Izvor: Guliver, Michael Dodge/Getty Images AsiaPac

To što Patrik Mekinro ne bira sredstva u lobiranju u korist održavanja US opena po svaku cenu - ne čudi.

Bivši je teniser i selektor Dejvis kup reprezentacije SAD, potom je nastavio da radi u Nacionalnoj teniskoj asocijaciji, koja ujedno i organizuje "Flašing medouz".

Možda će vas zanimati

Čudi, međutim, to što je napadajući dvojicu od trojice najvećih tenisera u istoriji, Novaka Đokovića i Rafaela Nadala, zloupotrebio razgovor koji je vodio (ili nije) sa jednim njihovim rivalom, kolegom i prijateljem.

To mu se - malo je reći - vratilo poput bumeranga.

Izvor: Carl Recine- Pool/Getty Images

Roberto Bautista Ahut distancirao se od izjava i prilično osramotio mlađeg od braće Mekinro za izjavu koja je, u originalu, glasila ovako:

"Ideja o nacionalnom prvenstvu ove godine je sjajna, ali ako je moguće organizovati ga, ipak mislim da bi trebalo da imamo US open ove godine", pristojno je 56-godišnjak odbio razgovor na temu turnira na kom bi učestvovali samo američki teniseri i teniserke, a potom nastavio da agituje za međunarodnu konkurenciju u Njujorku već od 31. avgusta do 13. septembra.

Suvišno je da pominjemo da pandemija korona virusa i dalje ne jenjava u Americi.

"Takođe, uveren sam da će većina igrača doći u Njujork. Ne kupujte to što govore Đoković i Nadal. Oni su bogataši koji postaju samo još bogatiji, zbog čega su im pogledi na svet iskrenuti", brzo je prešao granicu pristojnosti i pokazao koliko je spreman daleko da ode zagovarajući održavanje turnira po svaku cenu.

"Bolje pričajte sa igračima kao što je Roberto Bautista Ahut, koji trenutno ne zarađuje ništa".

Ono što nije zasmetalo baš nikome među novinarima u Sjedinjenim Državama, inače veoma pedantnim kada je potrebno "meriti" korektnost izjava javnih ličnosti iz ostatka sveta, naravno da je zasmetalo samom Bautisti Ahutu. Odgovorio je ovako...

"Slažem se sa Novakom", izjavio je Španac, upitan za to da li podržava organizaciju US opena u pomenutom terminu i pod veoma strogim uslovima za sve učesnike.

Upravo to je bio povod da ih Đoković, pre otprilike mesec i po dana, nazove "ekstremnim" i - kao i obično - izazove gnev dela javnosti na Zapadu. Zamereno mu je i da kao predsednik Udruženja profesionalnih igrača ne radi u njihovu korist, mada niko to ružnije nije rekao od Mekinroa.

Dobio je ovo kao odgovor:

"Moramo pokrenuti ovu temu na Udruženju igrača kako bismo se izborili za bolje uslove za svakog od nas", podvukao je Bautista Ahut, ne ostavljajući dilemu šta misli o nameri organizatora da teniserima dozvole prisustvo jednog člana stručnog štaba (!?), da dane i nedelje provedu u zatvorenom, bez prava na slobodu kretanja, itd, itd.

Ovo su još neke od mera koje, ako Mekinroa pitate, moraju biti ispoštovane - sa ili bez igrača koji su osvojili zajedno 38 gren slem titula.

- svi i svuda moraju nositi maske;

- prvi test odmah po dolasku;

- 48 sati u "samnici" pa novi test;

- merenje temperature pre izlaska na teren;

- ograničenje kretanja u sklopu kompleksa;

- pisani izveštaj o simptomima COVID-19 zaraze ako primete da ih imaju;

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC