• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ako Zvezda napravi čudo...

Autor mondo.rs

U "galami" oko četvrtfinala protiv CSKA, promakla nam je činjenica da Evroliga ima i projektovane parove Fajnal fora.

 Evroliga: Ako Zvezda prođe CSKA na Fajnal foru protiv pobjednika Lokomotiva Barselona Izvor: MN PRESS

Rasplet borbe za prvo mesto u F grupi Top 16 faze Evrolige bio je takav da su košarkaši Crvene zvezde u četvrtfinalu "izvukli" CSKA, koji i ove sezone spada u najuži krug kandidata za titulu.

"Armejci" su poslednji put bili šampioni Evrope 2008. u Madridu, a od tada su učestvovali na šest od sedam Fajnal for turnira i uvek se vraćali kući praznih šaka, često kao akteri "utešnog" finala, odnosno utakmice za treće mesto.

Znajući ko igra za CSKA, koliki su budžet i snaga tog kluba, realno je konstatovati da bi za Crvenu zvezdu i jedna pobeda u predstojećoj plej-of seriji bila velika stvar.

Tri pobede iz mogućih pet mečeva, nad timom koji ima prednost domaćeg terena, gde gotovo da uopšte ne gubi (po jedan poraz u Evroligi i VTB ligi ove sezone), bile bi (pre)težak zadatak i za kvalitetnije i iskusnije ekipe od crveno-belih.

Zato treba još jednom reći da su Dejan Radonjić i igrači plasmanom u Top 8 napravili istorijski uspeh, a da bi uspon na sledeću stepenicu bio ravan čudu.

Ako se čudo ipak dogodi, Zvezda bi se 13. maja na Fajnal foru u Berlinu sastala sa boljim iz serije Lokomotiva Kubanj - Barselona, dok će drugo polufinale činiti bolji iz okršaja Fenerbahče - Real i Laboral Kuća - Panatinaikos.

CSKA - Zvezda i Fenerbahče - Real odigraće prve dve utakmice 12. i 14. aprila, a preostalim dvema serijama dodeljeni su termini 13. i 15. april. Treći i eventualni četvrti meč Zvezda - CSKA na programu su 18. i 20. aprila, dok će svi ostali igrati 19. i 21.

"Majstorice", ako do njih dođe, zakazane su za utorak 26. april.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC