• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta o "zmajevima" pišu španski mediji?

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Španski mediji uoči prijateljske utakmice s Bosnom i Hercegovinom pišu kako Bosanci u meču sa Špancima žele pokazati da imaju kvalitet da igraju sa bilo kojom reprezentacijom u svijetu.

Kako navodi "Mundo Deportivo", reprezentacija BiH će u meču sa Španijom pokušati pružiti odličnu igru kako bi, kako se navodi, pokazali svima da mogu igrati protiv bilo koje ekipe.



Španci su podsjetili i na nedavnu izjavu selektora Mehmeda Baždarevića kada je kazao da BiH može pružiti dobru igru protiv svake selekcije.

"Baždarević u prijateljskom meču protiv Španije u nedjelju želi pokazati da njegov tim ima potrebni kvalitet kako bi igrali s bilo kojom reprezentacijom u svijetu", navodi Mundo Deportivo.

Inače, fudbalska reprezentacija Španije, koja će u nedjelju u Sent Galenu u prijateljskoj utakmici odmjeriti snage sa Bosnom i Hercegovinom, danas je stigla u Austriju. Naime, Špancima će austrijski gradić Šruns biti baza u kojoj će obaviti prvu fazu priprema za EURO 2016 u Francuskoj.

Visente del Boske, selektor Španije, u austrijsku bazu je pozvao manje poznate igrače, koji će se suprotstaviti "zmajevima" Mehmeda Baždarevića 29. maja. Tako će priliku za dokazivanje vjerovatno dobiti: Serhio Asenjo, Pau Lopez, Belerin, Horhe Mere, Dijego Ljorente, Lekue, Fornals, Marko Asensio, Denis Suarez, Vilijams i Ojarzabal.

Uz njih, Del Boske će na raspolaganju imati i igrače koji nisu igrali ili ne igraju finale Lige Evrope, Lige šampiona ili Kupa kralja, a to su: Mikel San Hose, Cesar Aspilikueta, Bruno, Sesk Fabregas, David Silva, Pedro, Aric Aduriz i Nolito, a priključio im se i Frank Bartra iz Barselone koji je stigao tri dana prije nego što je bilo planirano. Ostali igrači Barse zajedno s onima koji nastupaju u inostranstvu priključiće se reprezentaciji u nedjelju, dok će dolaskom igrača iz Atletika i Real Madrida, Del Boske kompletirati tim za EP tek 4. juna.

Španija i BiH sastaće se 29. maja na "AFG Areni" u Sent Galenu sa početkom u 18 sati. Osim s bh. timom, "crvena furija" će tokom priprema za EURO 2016 odigrati test utakmice s Južnom Korejom 1. juna u Salcburgu i šest dana kasnije s Gruzijom u Hetafeu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC