• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Folksvagen traži partnera u Srpskoj

Jedna od najvećih svjetskih kompanija u auto-industriji “Folksvagen” krenuo je u potragu za partnerima u BiH.

U Privrednoj komori RS kažu da neka od preduzeća iz Srpske koja su zainteresovana za saradnju sa “Folksvagenom” već putem posrednika iz inostranstva proizvode dijelove za auto-industriju.


"Sve ove firme spremne su da proizvodnju prilagode konkretnim zahtjevima kupca i to im je jak adut u budućim pregovorima", naveli su u Privrednoj komori RS.

U prvom krugu iz Srpske se izdvojilo devet firmi koje bi mogle da izrađuju dijelove za automobile ovog njemačkog proizvođača, piše poslovni portal Capital.ba.

U uži krug potencijalnih partnera “Folksvagena” ušla su banjalučka preduzeća “Kosmos”, “Novi Jelšingrad”, “Vis” i “Elas”, “S.E.P” i “Orao” iz Bijeljine, “Sim tehnik” iz Kotor Varoša, “T.P.E” iz Laktaša i “Mreža netvork” iz Dervente.

Direktor Sektora granskih udruženja pri Privrednoj komori RS Pero Ćorić potvrdio je da je “Folksvagen” zainteresovan za saradnju sa domaćim preduzećima.

"Evropski lider u proizvodnji automobila i jedan od tri najveća proizvođača u svijetu pokušava da na ovim prostorima pronađe kvalitetne kooperante. Oni moraju zadovoljiti visoke zahtjeve, koje “Folksvagen” postavlja pred proizvođače auto-dijelova. Privredna komora RS je do sada odredila devet preduzeća koja bi svojim kapacitetom i iskustvima mogla da sarađuju sa “Folksvagenom", kazao je Ćorić.

Naglasio je da su predstavnici Privredne komore RS sa predstavnikom Vlade FBiH, koji ima jake veze u “Folksvagenu”, obišli preduzeća u RS koja imaju kapacitete za proizvodnju auto-dijelova.

"Mi smo preduzećima iz RS prezentovali zahtjeve “Folksvagena” i definisali šta bi trebalo da rade za tu njemačku kompaniju. U Njemačkoj je već održan sastanak na kom su predstavljeni profili kompanija iz BiH. Očekujemo da predstavnici “Folksvagena” uskoro dođu u RS i FBiH i obiđu sve firme koje bi mogle da postanu njihovi potencijalni partneri. Oni će iznijeti svoje viđenje o svakoj firmi pojedinačno i dati instrukcije šta bi trebalo da urade da bi mogle da postanu njihovi dobavljači", kazao je Ćorić.

Posao sa “Folksavgenom” bio bi izuzetno značajan za domaće proizvođače, jer njemačka kompanija uglavnom traži dugoročne partnere.

"Poslovi sa “Folksvagenom” nisu od danas do sutra, već se radi o dugoročnom partnerstvu. U RS imamo firme koje su zapale za oko liderima u auto-industriji i može se očekivati da će neke od njih početi da proizvode dijelove za “Folksvagen”, rekao je Ćorić.

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jaaa

Hahaha,izvarali Ameriku,sada traze nase,domace,krimose u vlasti da povecaju CO2 za 824,8479...%

MONDO REPORTAŽE