• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mikrofin: Za 20. rođendan poklanjamo drugima!

Autor mondo.ba

Sa preko 600 hiljada plasiranih kredita i iznosom plasmana od preko dvije milijarde KM, Mikrofin je apsolutni lider na BiH tržištu mikrofinansija.

Ova kompanija osnovana prije 20 godina u Banjaluci sada u vlasništvu ima banku i osiguravajuće društvom broji skoro 600 zaposlenih i može se pohvaliti mrežom od 90 poslovnica.

Mikrofin godišnje uruči oko 30 pojedinačnih donacija osnovnim i srednjim školama, vrtićima, udruženjima za djecu s poteškoćama u razvoju i drugim ustanovama čija je djelatnost usmjerena na srećno odrastanje i zdrav razvoj djece. Ovu praksu nastavljamo i u ovoj godini, s tim što ćemo svojim redovnim donatorskim aktivnostima dodati i neke nove.

"U okviru obilježavanja našeg 20. rođendana namjeravamo pokloniti nešto svim onim gradovima u kojima smo najduže prisutni. Kao banjalučkoj firmi, prirodno je da nam se Banjaluka posebno izdvaja na toj mapi i ima poseban značaj za nas. Tako će naše donatorske aktivnosti ove godine početi izgradnjom velikog i sadržajnog dječijeg igrališta kao poklon našim najmlađim sugrađanima. Igralište će se simbolično graditi u naselju Borik, u kome smo počeli s radom", izjavio je predsjednik Upravnog odbora Mikrokreditnog društva Mikrofin Aleksandar Kremenović.

Planirano je da igrališta budu donirana i drugim gradovima, a riječ je o ukupno pet gradova u BiH.

Mikrofin je prepoznatljiv i kao značajan pokrovitelj kulturnog života u svim gradovima u kojima posluje, a najveće partnerstvo kulture i biznisa u našem okruženju predstavlja upravo pokroviteljski ugovor Mikrofina i Gradskog pozorišta Jazavac. Ovakav pokroviteljski aranžman privukao je pažnju medija i javnosti, jer predstavlja svojevrstan presedan kada je riječ o korporativnoj podršci kulturi. Ideja nam je bila da stvorimo bolje uslove za stvaralaštvo i podstaknemo umjetnike da rade kreativnije. Rezultat ove saradnje je vibrantna pozorišna scena koja se oformila oko Gradskog pozorišta, velika posjećenost i rastuće interesovanje nove publike.

U okviru obilježavanja 20 godina uspješnog poslovanja, Mikrofin će pokloniti predstave ovog pozorišta i drugim gradovima u BiH, s ciljem promocije kulture u manjim mjestima u kojima kulturni život nije dovoljno bogat ni raznovrstan. Kao sastavni dio proslave našeg rođendana dogovorili smo zanimljivu saradnju i sa Gradskim tamburaškim orkestrom, čije koncerte ćemo takođe pokloniti svojim klijentima i građanima širom BiH.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE