• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovako će izgledati novi most na Savi (VIDEO)

Gradnja mosta na Savi kod Gradiške zvanično bi trebalo da počne u petak, 11. oktobra, pod budnim okom evropskih zvaničnika koji su već najavili svoj dolazak, piše današnji "Glas Srpske".

Iako je prvobitno bilo najavljeno da će izgradnja početi sutra, nakon određenih konsultacija rečeno je da će to ipak biti u petak, što je potvrdio i direktor Javnog preduzeća "Autoputevi Republike Srpske" Dušan Topić.

"Dogovoreno je da će radovi na ovom važnom infrastrukturnom projektu početi u petak, a dolazak je najavila i evropski komesar za transport Violeta Bulc. To pokazuje i njihovu podršku gradnji mosta na Savi. Nadam se da će sve dalje ići kako je planirano", rekao je Topić za "Glas Srpske".

On je istakao da je nezahvalno nakon toliko godina pominjati rokove i jedino što je moguće jeste da se ide korak po korak.

"Iza nas su ogromne pripreme, godine pregovaranja. Ne želim se osvrtati, moramo da gledamo naprijed i da gradimo", naglasio je Topić.

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić rekao je da će izgradnjom mosta na Savi biti stvoreni uslovi da ovaj grad dobije još jedan razvojni pravac i da iskoristi blizinu granice i EU.

Ugovor o izgradnji mosta su polovinom jula potpisali zvaničnici BiH i preduzeća "Hrvatske ceste" sa predstavnicima kompanije "Integral inženjering" iz Laktaša, koja je, u konzorcijumu sa firmama "Đuro Đaković montaža" i "Zagreb-montaža", dostavila najpovoljniju ponudu od 23,49 miliona evra na tender za realizaciju tog važnog projekta.

Ugovorom je predviđeno da radovi, od uvođenja izvođača u posao, treba da budu završeni u roku od 30 mjeseci.

Hrvatke ceste objavile su 3D simulaciju mosta na Savi u Gradiški. Kuda ćete se voziti nakon što projekt bude završen, pogledajte u videu...

CVIJANOVIĆ: MOST NA SAVI - NOVA RAZVOJNA ŠANSA

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da je most na Savi jedan od najvažnijih infrastrukturnih projekata jer predstavlja poveznicu sa Hrvatskom, odnosno EU i novu razvojnu šansu za cijelu Republiku Srpsku.

"Time i naš auto-put koji smo izgradili prije više godina dobija puni smisao i omogućiće transport ljudi i robe, olakšati život sa obje strane", istakla je Cvijanovićeva i dodala da će Srpska izgradnjom ovog mosta, uz već oživljeni banjalučki aerodrom, dobiti odskočnu dasku za razvoj.

Ona je novinarima u Gradiški rekla da je značajno što će most biti izgrađen sredstvima BiH i Hrvatske, ali i uz veliku podršku EU koja je dosljedno branila značaj ovog projekta.

"Zahvaljujući zajedničkim naporima, uspjeli smo doći do početka gradnje mosta. Važno je da nastavimo sarađivati sa EU, postoji niz mogućnosti za realizovanje važnih projekata. Usvojili smo sve odgovarajuće dokumente i imamo dobru pretpostavku za realizaciju", navela je Cvijanovićeva.

...
Izvor: Hrvatske Ceste

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE