• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poreska uprava dobija uvid u nekretnine građana Srpske

Autor Dušan Volaš

Poreska uprava RS ubuduće će moći da pristupi i koristi podatke o nepokretnoj imovini građana, a koje evidentira Republička uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove RS, sa ciljem utvrđivanja i naplate poreza na nepokretnosti.

 Poreska uprava dobija uvid u nekretnine građana Srpske Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

Direktor Poreske uprave Republike Srpske Goran Maričić i Bosiljka Predragović, direktorica Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Republike Srpske potpisali su sporazum o međusobnoj saradnji ove dvije javne institucije, zbog kako kažu povećanja obuhvata obveznika poreza na nepokretnosti u Republici Srpskoj.

"Potpisivanje ovog sporazuma važan korak ka povećanju obuhvata obveznika poreza na nepokretnosti u cijeloj Republici Srpskoj, jer će pristup podacima biti brži i jednostavniji i omogućiće lakše identifikovanje onih obveznika koji nisu prijavili svoju nepokretnost u Fiskalni registar nepokretnosti Poreske uprave RS, pa samim tim i ne plaćaju zakonom propisanu obavezu", rekao je Maričić.

On je pozvao poreske obveznike poreza na nepokretnosti u Republici Srpskoj, koji to još uvijek nisu učinili, da prijave nepokretnost, jer će to u protivnom umjesto njih učiniti Poreska uprava RS po službenoj dužnosti.

Dodao je da će poreski obveznici poreza na nepokretnosti u ovom slučaju, dobrovoljnim podnošenjem prijave za svoju nepokretnost u Fiskalni registar nepokretnosti, izbjeći i eventualne sankcije i naglasio da cilj Poreske uprave RS svakako nije kažnjavanje poreskih obveznika već njihovo uvođenje u legalne zakonske okvire i stavljanje svih obveznika ovog poreza u isti, ravnopravan položaj.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE