• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ranka Mišić kod Viškovića: Prvo pregovori, a od jula veće plate u zdravstvu, obrazovanju i policiji

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas u Banjaluci sa predsjednicom Saveza sindikata Republike Srpske Rankom Mišić o najavljenom povećanju plata u Srpskoj.

 Povećanje plata u RS u obrazovanju zdravstvu i policiji Izvor: Vlada RS

Višković je upoznao je predsjednicu Saveza sindikata sa odlukom Vlade da poveća plate radnika u zdravstvu, obrazovanju i policiji, te naglasio da će, u okviru ovog procesa, uskoro biti pokrenuti i zvanični pregovori sa sindikatom.

Višković je naglasio da će, kako bi se stvorile pravno – formalne pretpostavke za povećanje plata u ovim sektorima, ubrzo uslijediti razgovori sa sindikatom, ali i izmjene više zakona po hitnom postupku kako bi već u julu zaposleni u navedenim sektorima primili uvećanu junsku platu.

"Tokom razgovora sa predsjednicom Saveza sindikata, predsjednik Vlade ukazao je da, uprkos nepovoljnim globalnim okolnostima uzrokovanim pandemijom korona virusa, Republika Srpska bilježi pozitivne ekonomske pokazatelje, uključujući i rast broja zaposlenih i značajno povećanje prihoda od direktnih poreza. Tokom prošle godine u Republici Srpskoj je zaposleno blizu 2.000 radnika više u odnosu na 2019. godinu, dok je u prva tri mjeseca 2021. godine prihod od poreza i doprinosa na plate povećan za 44 miliona KM," saopšteno je iz Vlade RS.

Predsjednica Saveza sindikata pozdravila je najavljeno povećanje plata u javnom sektoru, te istakla da bi se trebalo razmišljati da, uporedo s tim, dođe i do povećanja iznosa najniže plate u Republici Srpskoj.

Predsjednik Vlade ukazao je da je iz budžeta Republike Srpske, od izbijanja epidemije korona virusa do danas, isplaćeno 218 miliona KM pomoći raznim sektorima, od čega se 74,5 miliona KM odnosi na privredu.

Istovremeno, podsjetio je da je u 2020. godini iz republičkog budžeta privrednim društvima isplaćeno osam miliona KM, u skladu sa Zakonom o podsticajima u privredi kojim je predviđena podrškla za poslodavce koji povećaju plate zaposlenim.

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE