• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izdato skoro 50 hiljada turističkih vaučera, najviše se putovalo na Jahorinu, u Hercegovinu, Višegrad...

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Rok za korištenje turističkih vaučera u Republici Srpskoj istekao je zaključno sa 30. junom, ali su u ministarstvu opredijeljeni da ovaj projekat ili neki sličan, zaživi i u budućnosti.

 Turistički vaučeri u Republici Srpskoj Izvor: Ministarstvo trgovine i turizma RS

Prema evidencijama Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske tokom trajanja projekta turističkih vaučera, odnosno u periodu od 15. juna 2020. godine do 30. juna 2021. godine, građanima Republike Srpske izdato je 46.948 turističkih vaučera vrijednosti od po 100 KM, za smještaj u ugostiteljskim objektima za smještaj koji posluju na području Republike Srpske.

"U projektu turističkih vaučera učestvovalo je 97 ugostiteljskih objekata za smještaj i 28 turističkih agencija, a građani Republike Srpske su u sklopu projekta vaučere najviše koristili u banjskim centrima, te smještajnim kapacitetima na olimpijskoj planini Jahorina, u Hercegovini i Višegradu," saopšteno je iz ministarstva.

Vlada je krajem maja 2020. godine donijela Uredbu o uslovima i načinu korišćenja turističkih vaučera u ugostiteljskim objektima, s ciljem podsticanja razvoja domaćeg turizma i očuvanja radnih mjesta u sektoru turizma, kroz promovisanje i subvencionisanje smještaja građana Republike Srpske.

"Prateći i analizirajući efekte projekta, a uzimajući u obzir i epidemiološku situaciju i uticaj pandemije na turizam, Vlada Republike Srpske je u dva navrata produžavala rok za korištenje turističkih vaučera, te je prvobitni rok za korištenje vaučera do 15. novembra 2020. godine prvo produžen do 31. decembra 2020. godine, a potom i do 30. juna 2021. godine," kažu u ministarstvu.

U zaključuju da su opredijeljeni da u narednom periodu "projekat turističkih vaučera bude kreiran i da zaživi," ali ne kao mjera podrške u prevazilaženju teškoća u poslovanju, već kao promotivni projekat podrške domaćem turizmu.

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE