• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zora Vidović: Privreda se oporavlja

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović istakla je danas u Banjaluci da se privreda u Srpskoj oporavlja, ali da posebnu pažnju treba usmjeriti na prevenciju širenja pandemije virusa korona.

 Zora Vidović: Privreda se oporavlja Izvor: Srna/Milenko Šukalo

"Povoljnim ekonomskim rezultatima doprinijele su pravovremene mjere Vlade, ali je značajna i uloga Svjetske banke koja je u prethodnom periodu pružala podršku Republici Srpskoj, jačanju malih i srednjih preduzeća, ulaganju u lokalni razvoj, zdravstvo, poljoprivredu, te putnu infrastrukturu", navela je Vidovićeva, koja je razgovarala sa predstavnicima Svjetske banke.

Ona je istakla da je u narednom periodu u fokusu realizacija projekta kojim će biti povećana otpornost poslovnih subjekata za vrijeme i nakon izbijanja virusa korona, te pružena pomoć u obezbjeđivanju obrtnog kapitala i investicija za mikro, mala i srednja preduzeća.

Među značajnim projektima koji bi trebalo da budu realizovani u Republici Srpskoj su projekat rehabilitacije puteva, projekat za unapređenje zdravstvenog sektora, te oporavka i podrške poslovnim subjektima, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Trenutni portfolio Svjetske banke u BiH iznosi 403 miliona američkih dolara.

Vidovićeva je razgovarala sa regionalnim direktorom Svjetske banke za Balkan Lindom Van Gelder, direktorkom Svjetske banke za strategije i operacije u Evropi i centralnoj Aziji Šaoćing Ju i šefom Kancelarije Svjetske banke u BiH Kristoferom Šeldonom. 

Možda će vas zanimati

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zole

Nema nama spasa, sirotinja će pomrijet od gladi,bijede i bolesti .A bogati će se poklati između sebe .

Mrgud

E Zoro,Zoro pa kako vi radite ova privreda ce se oporaviti za nekih 1000 godina..toliko ce trebati da se otplate silne vile,auta,stanovi,ljetovanja itd..dok su politicari u BiH sve bogatiji narod sve teze zivi ali pazite svemu dodje kraj na ovaj ili onaj nacin...

MONDO REPORTAŽE