• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Republički zavod za statistiku tvrdi najveća do sada: Prosječna novembarska plata 1.030 maraka

Autor Nikolina Damjanić

Prosječna novembarska plata nakon oporezivanja u Republici Srpskoj iznosila je 1.030 KM i najviša je do sada, saopštio je Republički zavod za statistiku.

 prosječna novembarska plata Izvor: FENA/Ilustracija

U odnosu na novembar prethodne godine prosječna plata nakon oporezivanja nominalno je veća za 6,3 odsto, a realno za 1,1 odsto, dok je u odnosu na oktobar nominalno veća za 0,3 odsto, a realno manja za 0,9 odsto.

U novembru ove godine u odnosu na isti mjesec lani najviša prosječna plata nakon oporezivanja imala je rast u 18 od 19 područja djelatnosti.

Najviša prosječna novembarska plata nakon oporezivanja od 1.519 KM isplaćena je u oblasti finansijskog i djelatnosti osiguranja, a najniža od 750 KM bila u građevinarstvu.

Prosječna novembarska bruto plata iznosila je 1.574 KM.

Cijene proizvoda i usluga koje se koriste za ličnu potrošnju u Republici Srpskoj, mjerene indeksom potrošačkih cijena, u novembru u odnosu na oktobar više su za 1,2 odsto, dok su u odnosu na isti mjesec prethodne godine u prosjeku više za 5,2 odsto.

Najveći godišnji rast cijena u novembru od 16,3 odsto bio je u sektoru prevoz zbog viših cijena goriva i maziva, a najveći pad cijena na godišnjem nivou od 6,8 odsto bio je kod obuće i odjeće zbog sezonskih sniženja konfekcije i obuće tokom godine.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

1/2

Ако је ово просечна плата онда је онда далеко од реалности, нека се извуче медијална плата па да напишу колико она износи, јер је то заправо много тачнија вредност. Овако нам само мажу очи!

MONDO REPORTAŽE