• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Srpskoj poskupljuje industrijska struja

Autor Dragana Božić

U Srpskoj utvrđena nova cijena struje za industriju

 U Srpskoj poskupljuje struja za privrednike Izvor: Vlada RS

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas u Banjaluci sa predstavnicima "Elektroprivrede", Privredne komore i Unije udruženja poslodavaca, a na sastanku je prihvaćen prijedlog da se cijena za potrošače iz kategorije industrije koriguje na iznos od 53 evra po megavat-času (u odnosu na ranijih 45).

Prijedlog je prihvaćen uz saglasnost i razumijevanje predstavnika poslovne zajednice, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Kako je istaknuto na sastanku, i sa ovom korekcijom, potrošači iz kategorije industrije i dalje će električnu energiju plaćati po nižim cijenama u odnosu na one iz Federacije BiH i zemalja okruženja.

Povod za današnji sastanak, na kojem je glavna tema bila utvrđivanje cijene električne energije za potrošače iz kategorije industrije, bilo je predstojeće potpisivanja godišnjih ugovora ovih potrošača sa "Elektroprivredom Republike Srpske".

Tokom sastanka, predstavnici "Elektroprivrede" ukazali su da je došlo do drastičnog poskupljenja električne energije na svjetskim berzama koja je dostigla iznos od 250 evra po megavat-času, uz prognoze daljeg rasta, te konstatovali da je neophodno da dođe do korekcija cijena za ovu kategoriju potrošača. 

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jo

Eto radniku odmah smanjenje plate ili kroz drugo nešto smanjenje.

Jaaa

Samo daj, daj,... da bi kancelarijski moljci mogli ici u crveno na kartici

Mrgud

A sta mi to imamo sa svjetskim berzama...pa mi izvozimo struju...e mozda je tu problem..treba vise struje za izvoz a ovi domaci neka se stisnu...a o gradjanima da i ne govorimo..stalno uporedjuju cijene(ne samo struje) i svega ostaloga.Pa uporedjujte i standard gradjana,plate penzije sa zemljama u okruzenju...koliko placamo skupe kredite...

MONDO REPORTAŽE