• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uspostavljena saradnja SET-a i slovačke agencije za ulaganja i razvoj trgovine 

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Samit energetike Trebinje i Slovačka agencija za ulaganja i razvoj (SARIO) uspostavili su saradnju na osnovu koje će na ovogodišnji Samita energetike koji se održava od 16. do 18. marta stići delegacija slovačkih privrednika koji će tražiti nove poslovne partnere.

 240859476_217178130360719_2370179462444206710_n.jpg Izvor: SET

Kako je dogovoreno, privrednici iz Slovačke će doći po pozivu Ministarstva inostranih poslova Vlade Slovačke.

Aleksandar Branković direktor Samita energetike Trebinje, kazao je da je uspostavljanje saradnje sa SARIO-m samo još jedna potvrda da SET prevazilazi regionalne okvire i da sve više postaje prepoznat kao najznačajniji stručno-poslovni skup iz oblasti energetike koje se održava u ovom dijelu Evrope.

On je podsjetio da osim velikog broja domaćih instituscija i kompanija koje su pokrovitelji ili sponzori SET 2022 nalazi iz značajan broj kompanija iz regiona ali i EU.

„Pored pokroviteljstava koje smo dobili od Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH i Vlade RS, istakao bih i pokroviteljstvo Elektroprivrede Crne Gore, Elektroprivrede Srbije, kao i podršku međunarodnih institucija među kojima su: Energetska zajednica, UNDP, EBRD i druge“, kazao je Branković

Teme ovogodišnjeg SET-a će biti: dekarbonizacija energetskog sektora zapadnog Balkana, uloga elektroprivreda u tranziciji energetskog sektora u regionu, razvoj gasovodne infrastrukture u regionu u funkciji sigurnosti snabdijevanja, a na panelima će biti riječi i o poremećaju cijena električne energije na tržištu, i izazovima daljnje liberalizacije tržišta električne energije u regionu, balansiranju energije iz obnovljivih izvora u BiH i regionu, izazovima uvođenja sistema trgovanja emisijama (ETS), energetskoj efikasnost, 4D trendovima u energetici, razvoju infrastrukture za elektromobilnost, uspostavljanju obaveznih rezervi nafte i naftnih derivata.

U deset odvojenih panela učestvovaće oko 70 vodećih stručnjaka iz oblasti energetike, donosiocio odluka i predstavnici najznačajnijih kompanija iz zemlje i regiona.

Imajući u vidu da će SET 2022 na jednom mjestu okupiti gotovo sve najznačajnije kompanije iz energetskog sektora regiona, to će biti i idealno mjesto za ostvarivanje novih poslovnih partnerstava i prezantacije proizvoda i dostignuća.

Samit će se održati u Kulturnom centru Trebinje uz poštovanje postojećih epidemioloških mjera i poštivanje uspostavljenog COVID -19 potokola

Više informacija o Samitu energetike Trebinje SET 2022. možete pogledati na oficijelnoj web stranici samita www.setrebinje.com.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE