• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Agencija za bankarstvo FBiH preuzima upravljanje nad Sberbank BiH

Autor Nikolina Damjanić

Agencija za bankarstvo Federacije BiH (FBiH) od danas će upravljati Sberbankom BiH s ciljem zaštite deponenata, građana i domaćih firmi, rekao je direktor Agencije Jasmin Mahmuzić.

 FOT_4988a.jpg Izvor: Promo

Mahmuzić je na vanrednoj konferenciji za novinare u Sarajevu rekao da Sberbanka BiH ima vrlo značajan kapacitet i uticaj na privredu u BiH i da je Agencija za bankarstvo FBiH imala obavezu da djeluje kao regulator i supervizor bankarskog sistema.

"Sberbanka BiH je zdrava banka, koja je dobro kapitalizovana i dobro likvidna i mi nismo htjeli da dođemo u situaciju da dozvolimo da spoljni faktori, na koje ne možemo da utičemo, dovedu u pitanje njeno poslovanje, deponente i radna mjesta u ovoj banci", rekao je Mahmuzić.

On je naveo da "dešavanja u Ukrajini ne mogu negativno uticati na Sberbanku BiH".

"Samo svojom panikom u BiH možemo kreirati problem. Što se tiče SVIFT-a, na ovaj način mi smo otklonili tu prijetnju, banka će moći da radi platni promet jer praktično ruskog elementa unutar banke više nema", rekao je Mahmuzić.

On je naveo da će banka i bankomati od sutra raditi normalno, kao i onlajn servisi i da klijenti mogu tražiti svoj novac.

"Postoji fizičko ograničenje za svaki depozit, treba vremena da svako dobije novac. Dakle stvara se u tom slučaju nepotrebna panika i osjećaj da se nešto dešava kada vidite veliki red ljudi", rekao je Mahmuzić.

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE