• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Direktor IRB: Arhiva i serveri nisu oštećeni u požaru

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Vršilac dužnosti direktora Investiciono-razvojne banke Republike Srpske Dražen Vrhovac rekao je da ne očekuje da će ova institucija imati veća kašnjenja u plasmanu kredita nakon požara u kojem su u noći između subote i nedjelje izgorjele njihove prostorije u Banjaluci.

 Dražen Vrhovac o požaru u IRB dokumentaciji i arhivi Izvor: MONDO

"Do toga može doći vjerovatno na par dana, ništa duže. Nije takva šteta da se objekat ne može koristiti. Procentualno, požar je zahvatio svega nekih 15 odsto drugog sprata koji koristimo. To vrlo jednostavno riješimo, imamo prostor gdje ćemo da prebacimo Sektor za finansije i da radi svoj posao. Nama je bitno da što prije uđemo u objekat, da ga očistimo uredimo i osposobimo za dalji nesmetan rad", naveo je Vrhovac.

On je istakao da očekuje da će za to trebati najviše par dana, odnosno do kraja sedmice.

"Ja sam juče cijeli dan i noć proveo tamo, kao i danas. Inspektori su nam bili rekli da ćemo danas moći ući. Mi smo se organizovali da u 9.00 časova idemo u čišćenje i uređenje objekta, s obzirom da je samo dio drugog sprata uništen, gdje boravi 11, 12 radnika. Sve ostalo nam je manje-više samo pokriveno prašinom, gareži i prljavštinom. Mi koristimo drugi, treći i četvrti sprat, a i peti je u vlasništvu IRB-a, a iznajmljen je Garantnom Fondu", pojasnio je Vrhovac.

Izvor: MONDO

Međutim, dodao je on, jutros je tužilac izašao na teren i rečeno je da ne mogu ni danas, a vjerovatno ni sutra prije podne, ući u objekat, dok se ne izvrše dodatna vještačenja po nalogu Tužilaštva.

Vrhovac je u izjavi za "Nezavisne novine" dodao da je njihova imovina osigurana u osiguravajućoj kući, te da će ona pokriti kompletnu štetu nastalu u požaru.

"Naša arhiva je potpuno neoštećena i sačuvana. Server sala je takođe potpuno neoštećena. Nećemo imati nikakav problem da uspostavimo potpuni proces rada", naglasio je Vrhovac.

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE