• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Javni poziv u toku: Povećan iznos subvencija za poslovne subjekte u Banjaluci

Autor Dragana Božić

Javni poziv za dodjelu subvencija poslovnim subjektima iz budžeta Grada je u toku, a u tu svrhu Grad Banjaluka izdvojio je 1, 2 miliona KM.

 dd.jpg Izvor: MONDO

Prema riječima saradnika za regionalnu i privrednu saradnju u Kabinetu gradonačelnika, Nebojše Drinića, subvencije su predviđene za samozapošljavanje, za povećanje produktivnosti i podršku izvozu, kao i za očuvanje starih i umjetničkih zanata i domaće radinosti, te za ugostitelje kojima je otežan rad usljed rekonstrukcije Ulice Bana Milosavljevića i za razvoj receptivnog turizma.

"Prije raspisivanja poziva preduzetnici su bili uključeni u izradu novog programa dodjele subvencije i imali su priliku da daju svoje sugestije, prijedloge, ali i da podijele svoja iskustva što ranije nije bila praksa. Grad Banjaluka vodi računa o preduzetnicima i privrednicima i mnogo energije smo usmjerili da podržimo ove kategorije svjesni njihovog teškog položaja s jedne strane, a s druge moramo ići u korak s vremenom. Subvencije su rezultat i krajnji proizvod onog što smo radili u proteklih godinu i po dana s ciljem da poboljšamo poslovni ambijent u gradu", ističe Drinić.

U izradu programa i poziva za dodjelu subvencija bili su uključeni iz Odjeljenja za privredu i lokalni ekionomski razvoj, Preduzetnički centar, te Gradska razvojna agencija.

Tokom pripreme poziva zainteresovani poslovni subjekti su se mogli prijaviti na ciklus obuka za pisanje biznis plana, a u cilju pripreme poslovnog plana kao osnovnog kriterijuma za ostvarivanje prava na subvenciju za samozapošljavanje.

"Namjera Grada jeste da preduzetnicima koji ostvare pravo na subvenciju, nastavi da pruža besplatnu stručnu i konsultantsku podršku i nakon dodjele subvencija", rekao je Drinić.

Novi koncept Javnog poziva donosi i povećanje iznosa subvencija po poslovnom subjektu po svim vrstama subvencija.

(Mondo)

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE