• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tvrde da imaju argument: "Šume RS" će tražiti novi cjenovnik i povećanje cijena

Autor Dušan Volaš

Javno preduzeće "Šume RS" insistiraće kod Vlade Srpske na donošenju novog cjenovnika i povećanja cijene šumskih sortimenata.

 Šume RS Izvor: Mondo - Slaven Petković

Za ovaj zahtjev, kako kažu, imaju argument, a to je da su cijene finalnih proizvoda u ovoj godini povećane uprkos tome što “Šume RS” nisu mijenjale cjenovnik od decembra 2021. godine.

"U ovoj godini nije dolazilo do povećanja cijena jer nismo dobili saglasnost od Vlade RS za to kako ne bi došlo do enormnog povećanja cijena finalnih proizvoda na domaćem tržištu.

Međutim, i pored toga domaći drvoprerađivači nisu smanjili cijene svojih proizvoda, te ćemo sada insistirati na donošenju novog cjenovnika i povećanja cijena šumskih sortimenata, jer smatramo da upravo visoke cijene finalnih proizvoda dozvoljavaju povećanje cijene sortimenata.

Samim tim će doći i do povećanja prihoda „Šuma RS“ i lokalnih zajednica, te prihoda po osnovu izdvajanja za poreze i doprinose, plate zaposlenih i drugo", obrazlažu u „Šumama RS“.

Prosječna postignuta prodajna cijena za sve šumske sortimente na nivou „Šuma RS“, izuzev maloprodaje, iznosila je 116,75 KM po metru kubnom bez PDV.

Ostvarena cijena u maloprodaji (prodaja na panju lokalnom stanovništvu do deset metara kubnih) iznosila je 43,45 KM po kubnom metru bez PDV.

(Srpskainfo)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE