• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Traži plavi dizel: Usorac u ime mljekara poslao čestitku Predsjedništvu BiH

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Predsjednik Udruženja poljiprivrednih proizvođača - mljekara Republike Srpske Vladimir Usorac poslao je čestitku novoimenovanim članovima Predsjedništva BiH, u ironičnom tonu tražeći da se u BiH uvede tzv. plavi dizel koji koriste poljiprivrednici.

 usorac.jpg Izvor: Udruženje mljekara

Usorac je poželio uspješne mandate, sa željom da se u toku istih zaustavi negativan trend odlaska mladih iz Bosne i Hercegovine, a posebno sa sela.

"Svi mi znamo da je aktuelna situacija zaista srceparajuća i stvarno moramo svi zasukati rukave i preduzeti nešto po tom pitanju. Jedna od najkonkretnijih mjera koja bi sada mogla značajno unaprijediti proizvodnju hrane u BiH i konkurentnost domaće poljoprivrede jeste plavi dizel. Sve zemlje Evropske unije imaju plavi dizel i sve zemlje EU mogu bez problema da izvoze svoje proizvode u BiH. Mi na žalost ne možemo još uvijek sve izvoziti u EU, a nemamo ni plavi dizel. Naše Udruženje, ali i druga Udruženja poljoprivrednika širom BiH su u više navrata tražila da se konačno riješi pitanje plavog dizela i koliko toliko izjednači konkurentnost domaćih proizvođača u odnosu na evropske. Jer i to je sastavni dio puta u EU i potrebno je harmonizovati propise i po tom pitanju", navodi Usorac.

Usorac moli Željku Cvijanović, Denisa Bećirovića i Željka Komšića da iskoriste svoj ugled i poziciju i u saradnji sa drugim nadležnim organima, posebno Upravom za indirektno oporezivanje, riješe ovo pitanje i "konačno barem malo podržie ravnopravnost poljoprivrednika u Bosni i Hercegovini".

"Ako ne možemo dobiti plavi dizel, molimo Vas i da nam obrazložite zašto ne zaslužujemo tu podršku", napisao je Usorac na kraju.

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE