• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Višković: Kineske kompanije žele i da grade i da finansiraju projekte u RS

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da su sve kineske kompanije sa kojima je razgovarao proteklih dana u Pekingu spremne ne samo da grade, nego i finansiraju projekte u Srpskoj.

 Višković u Kini Izvor: Vlada Republike Srpske

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da su sve kineske kompanije sa kojima je razgovarao proteklih dana u Pekingu spremne ne samo da grade, nego i finansiraju projekte u Srpskoj.

Sve te kompanije su, kako je rekao, u vlasništvu države i rade uz saglasnost sa institucijama vlasti u Kini.

Višković je ocijenio uspješnim današnji sastanak sa predstavnicima Kineske državne željeznice koja je ponudila pomoć da u Srpsku pošalje ekspertski tim koji će pomoći "Željeznicama Srpske" i resornom ministarstvu da uradi strategiju razvoja željeznica i željezničke infrastrukture na bazi kratkoročnih, srednjoročnih i dugoročnih planova.

"Razgovarali smo o tome da oni sa svojim stručnim timom predlože Republici Srpskoj, u skladu sa njenim potrebama, da li treba da gradi pruge za brzine vozova od 120, 160 ili 200 kilometara na čas", rekao je Višković.

Premijer Srpske je ukazao da je Kineska državna željeznica najveća kineska željeznička korporacija, koja se u posljednjih 10 godina u kontinuitetu nalazi na 34. mjestu među top 500 kompanija na svijetu, sa više od 120.000 zaposlenih.

On je podsjetio da je ta kompanija već dobila jedan posao u Republici Srpskoj, a riječ je o izgradnji auto-puta od 17 kilometara od Bijeljine do Brčkog.

Premijer Srpske razgovarao je tokom službene posjete Kini sa predstavnicima grupacije "Sinofarm", kompanija "Čajna enerdži grup", Kineske nacionalne aero-tehnološke korporacije AVIK, kao i sa predstavnicima kineskih kompanija iz oblasti infrastrukture, građevine i željezničkog saobraćaja.

(Srna)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE