• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Francuzi koji upravljaju aerodromom u Beogradu stižu u Banjaluku

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Predstavnici kompanije "Vinsi" koja upravlja Aerodromom "Nikola Tesla" u Beogradu posjetiće danas Aerodrom Banjaluka

 Aerodrom Beograd Izvor: Shutterstock

V.d. direktora "Aerodroma Republike Srpske" Natalija Trivić održaće sastanak sa delegacijom kompanije "Vinsi aerodromi", najavljeno je iz "Aerodroma".

Na aerodrom u Mahovljanima dolaze Emanuel Menanto, direktor "Vinsija" za SAD, Sjevernu i Istočnu Evropu i Jugoistočnu Aziju, Fransoa Beriso - generalni direktor Aerodroma "Nikola Tesla" Beograd i Miodrag Mirković, glavni komercijalni direktor Aerodroma "Nikola Tesla".

Sastanku će prisustvovati i Bojana Kondić Panić, ambasador Bosne i Hercegovine u Francuskoj.

Francuska kompanija "Vinsi" (VINCI Airports) je vodeći privatni aerodromski operater u svijetu, upravlja poslovanjem 65 aerodroma u 12 zemalja Evrope, Azije, Sjeverne i Južne Amerike. U martu 2018. godini preuzeli su Aerodrom "Nikola Tesla" odnosno postigli dogovor o koncesiji beogradskog aerodroma na 25 godina.

Ugovor podrazumijeva finansiranje, razvoj kroz izgradnju i rekonstrukciju, zatim održavanje i upravljanje infrastrukturom aerodroma.

"VINCI Airports razvija, finansira i gradi aerodrome i upravlja njima ulažući sopstvene investicione kapacitete i znanje i umijeće u optimizaciju njihovih operativnih rezultata, modernizovanje infrastrukture i upravljanje njihovim radom i tranzicionim procesima u oblasti zaštite životne sredine", navodi se na sajtu kompanije.

Za sada nije bilo riječi o tome da bi jedini aerodrom u Republici Srpskoj mogao biti ponuđen u zakup pod sličnim uslovima. Aerodrom Banjaluka ove godine je zabilježio rekordan broj putnika, oko 145.000, a ekspanzija traje od kada su niskobudžetni avio-prevoznici "Rajaner" i "Vizer" uspostavili aviolinije iz Banjaluke za nekoliko evropskih gradova. Osim toga, postoje sezonski letovi za Crnu Goru, Grčku, Tunis i Egipat i dva redovna sedmična leta "Er Srbije" za Beograd.

(Mondo)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE