• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi park u Banjaluci: Odabrane firme za prvu fazu gradnje, vrijednost radova duplo veća od najavljene

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Dvije kompanije izvodiće prvu fazu radova na gradnji novog parka na lokaciji između univerzitetskog kampusa i tržnog centra "Delta" u Banjaluci. Vrijednost radova nešto više od tri miliona KM.

 Gradnja novog parka u banjaluci izvođači Izvor: Mondo - Vedran Ševčuk

Grad Banjaluka prihvatio je Prijedlog Komisije za javnu nabavku za projekat "Izgradnja novog gradskog parka - prva faza".

Kao najpovoljnija prihvaćena je ponuda kompanija "Niskogradnja" iz Laktaša i "New Sanatron" iz Novog Grada koji su ponuduili najnižu cijenu u iznosu od 3.098.862 KM sa PDV-om.

Mjesto gradnje novog parka

Osim ove dvije kompanije ponude su dostavili grupa ponuđača "MG Mind" i "Sector security", i grupa ponuđača koju čine "ABC Solutions", "Enikon-gradnja" Zvornik, i "Egić-kop" iz Banjaluke.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković rekao je krajem avgusta da je Grad pronašao pravni način da zaobiđe skupštinsku većinu, koja je odbija da park (izmjenu regulacionog plana tog područja) stavi na dnevni red sjednica Skupštine grada. Portal "Capital" objavio je ranije da se novi park gradi na osnovu privremene građevinske dozvole

"Mi ne odustajemo od ovoga i za ove radove će biti izdvojeno oko milion i po KM", kazao je gradonačelnik Stanivuković prije nešto više od dva mjeseca

Iz javne nabavke je vidljivo da je iznos udvostručen. 

(MONDO)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jasno

Ajmo sbrati dva i dva. Đajić pokrenuo priču o opozivu koja je završila debaklom. Ide projekat kružnog toka, jednosmjerne, parka, gradi Niskogradnja, Vlada finansira i spomenik borcima koji Đajić kritikuje. Rezime, Đajiću ako išta znaš vidiš i sam da je Dodik odabrao pobjedničku stranu a to nisi ti.

MONDO REPORTAŽE