• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sumiranje godine: Evropski dobrovoljni penzijski fond godinu završava sa preko 42.000 članova

Autor Dragana Božić

Evropski dobrovoljni penzijski fond (EPF) trenutno ima preko 42.000 članova kojima se redovno uplaćuje dobrovoljni penzijski doprinos, a u svom radu bilježe stalni rast.

 EPF sumiranje godine Izvor: MONDO

U ovoj godini je više od 2.000 novih članova počelo da štedi u EPF-u, a ovogodišnja ukupna vrijednost isplata je oko 1,3 miliona KM.

Direktorica Društva za upravljanje EPF-om Gordana Drobnjak, je navela da je u uslovima povećane inflacije i nedostatka sredstava, razumljivo da se građani opredjeljuju da povlače sredstva tamo gdje su štedili.

“Od osnivanja EPF-a do danas, izvršili smo više od 3.700 isplata za članove koji su stekli pravo na raspolaganje akumuliranim sredstvima. Ukupan iznos isplaćenih sredstava je više od 2,6 miliona KM. Sve isplate su bile brze i efikasne. Primjetno je da više od 40 odsto članova koji su isplatili svoja sredstva, nastavljaju da štede u EPF-u, a veliki broj povećava mjesečne uplate”, naglasila je Drobnjak.

Zdravko Zečević, izvršni direktor Društva za upravljanje EPF-om je naveo da pregovaraju sa brojnim poslodavcima oko mogućnosti organizovanja penzijskih planova i upoznaju ih sa prednostima koje se nude.

(Mondo)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE