• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko je sve dobio podsticaje Vlade RS za direktne investicije? Na spisku mnoge poznate firme

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Vlada Republike Srpske je početkom decembra usvojila Informaciju o sprovođenju javnog poziva za dodjelu podsticaja za direktna ulaganja u 2023. godini. Danas se potpisuju prvi ugovori sa privrednicima.

 Radnici u fabrici Izvor: Shutterstock

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vojin Mitrović potpisaće danas ugovore o dodjeli podsticaja za direktna ulaganja sa predstavnicima tri prvorangirana privredna subjekta sa liste - "Hemofarm" Banjaluka, "Eksport siti" Prnjavor i "Mega drvo" Bijeljina. 

Javni poziv za dodjelu podsticaja za direktna ulaganja u 2023. godini trajao je od avgusta i bio je otvoren 30 dana. Vlada je za 233 firme izdvojila 14,5 miliona KM.

"Podsticajima vrijednosti 14,5 miliona podržana je realizacija opravdanih investicionih ulaganja privrednih subjekata u iznosu od 87,6 miliona, za nabavku proizvodnih linija, digitalizaciju proizvodnih procesa, CNC mašina, robota, lasera i dr. Na javni poziv za dodjelu podsticaja za direktna ulaganja u 2023.godini, prijavilo se 315 privrednih subjekata, a komisija je utvrdila da je 233 privrednih subjekata dostavilo prijave koje su blagovremene, potpune i dopuštene, te da ispunjavaju propisane uslove. Od ukupnog broja prijava 81 privredni subjekt nije ispunio formalne i materijalne uslove utvrđene propisima", objavila je Vlada RS.

U narednom periodu potrebno je da se donesu Rješenja o dodjeli podsticaja za direktna ulaganja u 2023. godini i da Ministarstvo sa privrednim subjektima zaključi pojedinačne ugovore o dodjeli podsticaja.

Rang lista privrednih subjekata koji ispunjavaju sve uslove Javnog poziva za dodjelu podsticaja za direktna ulaganja nalazi se na sajtu Ministarstva privrede i preduzetništva.

Među korisnicima podsticaja nalaze se mnoge poznate firme iz Republike Sprske.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE