• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pokret potrošača RS: Zbog goriva bi trebalo sve da pojeftini, pojačati inspekcijsku kontrolu

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Predsjednik Pokreta potrošača Republike Srpske Ostoja Kremenović izjavio je da bi niže cijene goriva trebalo da utiču na smanjenje cijena namirnica, ali da bi to trebali da prate i kontrolni mehanizmi, poput inspekcija.

 Cijene goriva i namirnica u RS Izvor: Guliver/Getty /Thinkstock

"Ne možemo očekivati da će sami od sebe vlasnici trgovačkih lanaca ili benzinskih pumpi sniziti cijene. Kada dođe do smanjenja cijena nafte i naftnih derivata u maloprodaji to se ne prenosi automatski na vlasnike u prvom redu trgovačkih lanaca, pa i ostalih trgovaca", rekao je Kremenović.

Kremenović je naglasio da bi kontrolni mehanizmi trebali pratiti kretanje cijena i preduzimati odgovarajuće mjere kada se stvore uslovi za to.

On smatra da se relativno malo radi na primjeni Zakona o regulisanju cijena, koji postoji već 12 godina, kao i na tome da se prati kretanje cijena, način njihovog formiranja, te da se preduzimaju mjere u cilju zaštite života standarda građana na način da se utiče na maloprodajne cijene.

Prema podacima Grupacije za promet naftom i naftnim derivatima Privredne komore Republike Srpske, od septembra na benzinskim pumpama cijene goriva u Republici Srpskoj pale su u prosjeku oko 0.50 KM.

(MONDO)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE