• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vlada Srpske zainteresovana za novi aranžman sa MMF-om

Autor Dragana Božić

Vlada Republike Srpske zainteresovana je za novi aranžman sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF), ali pod uslovom da u fokusu isključivo budu ekonomske teme, rekao je premijer Radovan Višković tokom susreta sa rezidentnim predstavnikom MMF-a u BiH Andreasom Tudikom.

 Srn2024-1-25_1548881_2.jpg Izvor: Vlada RS

Višković je rekao da Republika Srpska redovno izvršava svoje obaveze prema MMF-u i svim ostalim finansijskim institucijama sa kojim sarađuje i da je Vlada opredijeljena za razvoj dalje saradnje sa ovom institucijom.

Tokom sastanka u Banjaluci, kojem je prisustvovala i ministar finansija Zora Vidović, izraženo je čvrsto opredjeljenje Vlade da se i u narednom periodu radi na programu ekonomskih reformi, uključujući i razvoj daljih mjera na suzbijanju sive ekonomije.

U tom smislu je najavljen skori početak procesa fiskalizacije u Republici Srpskoj, koji će uskoro biti pušten u testnu fazu, da bi početkom ljeta bio u punoj funkciji, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću.

Konstatovano je da bi ovaj proces trebalo da pruži značajan doprinos u suzbijanju sive ekonomije i jačanja javnih prihoda.

Višković je istakao da je Srpska finansijski stabilna i da u punom kapacitetu ispunjava sve preuzete obaveze, te je ovo prilikom zahvalio za tehničku pomoć MMF-u koju pruža vladinim stručnim timovima. 

(Srna)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE