• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovaj ostatak klipa od kukuruza bacamo u smeće, a u Njemačkoj se prodaje 15 komada za 10 evra (FOTO)

Autor Aleksandra Virijević

Ostatak klipa kukuruza ("komuša") može se pronaći u radnjama u Njemačkoj, a kod nas se često baca.

 Ostatat klipa kukuruza prodaje se u Njemačkoj Izvor: MONDO/Lana Stošić/TikTok/Screenshot

Kompanija iz Njemačke koja se bavi prodajom roštilja, njegovih raznih dijelova, ćumura, pribora i svih potrebnih dodataka u prodaji ima i klipove od kukuruza tj. njegov ostatak koji se kod nas najčešće naziva "komuša".

Iako će ovo sigurno svima zazvučati nevjerovatno, cijena ovog proizvoda u radnji u Njemačkoj, koja nosi naziv "Landmann", kreće se i do oko 18 KM. Na njihovoj zvaničnoj onlajn stranici tako možete poručiti 450 grama klipova od kukuruza za 9,99 evra. Mnogi će se složiti da je cijena velika. Pa tako da živite u Njemačkoj za kilogram klipova od kukuruza morali biste da izdvojite preko 20 KM.

Izvor: printsreen/ landmann

Ljude sa naših prostora će ovaj podatak sigurno šokirati budući da se klipovi kukuruza bez zrna gotovo uvijek bacaju. Kako vidimo Nijemci su im ipak našli namjenu. Tako se oni najčešće koriste za potpalu tj. prilikom paljenja vatre za roštilj. 

Pored toga što kukuruz ima preko 500 namjena, kako u prehrambenoj tako i u farmaceutskoj proizvodnji, dok je upotrba klipa ove žitarice gotovo svuda ista. On se najčešće koristi kao čep za zatvaranje flaša, kao ogrjev za loženje, a jedna od njegovih starih upotreba jeste ta da se koristio i kao zamjena za toalet papir.

Nedavno je objava iz jednog marketa u Njemačkog izazvala brojne komentare na društvenoj mreži X. Korisnici su ostali u šoku nakon što su vidjeli da se klip kukuruza, tačnije 15 komada, na sniženju prodaje za 7,99 evra. Mnogi su smatrali da je ova cijena nerealna. Jedan korisnik se našalio i napisao da nije ni znao da je postao milioner, jer u selu ima šleper klipova kukuruza.

(Mondo/A.V.)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE