• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Model Fijata se povlači sa srpskog tržišta: Oglasilo se Ministarstvo trgovine, ovo su razlozi

Autor Aleksandar Blagić

Automobil marke Fijat Doblo K9, proizveden od 19. maja 2022. godine do 29. jula 2023. godine, povlači se sa tržišta u Srbiji.

 Fiat Doblo K9 povlači se sa tržišta Izvor: Everyonephoto Studio/Shutterstock

Automobili marke Fijat Doblo K9, koji su proizvedeni u periodu od 19. maja 2022. do 29. jula 2023. godine, povlače se sa tržišta Srbije zbog emisije azot oksida (NOk), potvrđeno je "Kuriru" u Ministarstva unutrašnje i spoljne trgovine.

"Za putnička vozila robne marke Fiat model Doblo K9 proizvedena u periodu 19. maja 2022. do 29. jula 2023. godine proizvođač/distributer je uočio nedostatak da se zbog greške u specifičnom softveru za kalibraciju elektronske kontrolne jedinice motora (ECU), može dati netačna vrijednost kada se podaci obrađuju u vozilu, što može dovesti do emisija azotnih oksida (NOk) iznad regulatornih granica. Prekomjerne emisije NOk predstavljaju rizik po životnu sredinu", objašnili su u Ministarstvu unutrašnje ni spoljne trgovine.

U tom ministarstvu pojašnjavaju da Zakon o opštoj bezbjednosti proizvoda propisuje, između ostalog, i mere opoziva i povlačenja proizvoda sa tržišta.

"Opoziv proizvoda jeste svaka aktivnost ili mera kojom se vrši povraćaj opasnog proizvoda koji je proizvođač ili distributer već isporučio ili učinio dostupnim potrošačima i drugim korisnicima. Povlačenje proizvoda jeste svaka aktivnost ili mera kojom se sprečava distribucija, izlaganje ili nuđenje opasnog proizvoda koji je na tržištu. U ovom slučaju proizvođač je preduzeo mjeru opoziva proizvoda od krajnjih potrošača odnosno korisnika", kažu u Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine.

(Kurir/MONDO)

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE