• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kamioni mase iznad pet tona od danas ne mogu preko mosta u Karakaju

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Na graničnom prelazu Karakaj, između BiH i Srbije, danas stupa na snagu zabrana saobraćaja za vozila mase iznad pet tona i trajaće do okončanja rekonstrukcije mosta, saopšteno je iz Ministarstva komunikacija i transporta u Savjetu ministara.

 Kamioni Izvor: Shutterstock

Iz Ministarstva su pojasnili da su na osnovu izvještaja o tehničkom pregledu mosta koji se koristi za potrebe međunarodnog graničnog prelaza Karakaj uočena oštećenja noseće konstrukcije mosta.

U vezi sa tim, dodaju, u Srbiji je urađen projekat saobraćaja i saobraćajne signalizacije na putu u zoni graničnog prelaza Mali Zvornik na osnovu kojeg je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije odobrilo postavljanje saobraćajne signalizacije u skladu sa projektom.

Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske donijelo je rješenje o zabrani saobraćaja za vozila čija najveća dozvoljena masa prelazi pet tona na dionici magistralnog puta Karakaj tri-granica BiH i Srbije (međudržavni most preko rijeke Drine).

Saobraćaj teretnih vozila iznad pet tona preusmjeravaće se na novi most Bratoljub u Bratuncu i na granični prelaz Rača, dok će se redovne linijske rute autobusa preusmjeravati na granični prelaz.

(MONDO)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE