• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Željeznice Srpske najavile završetak restrukturiranja: Do kraja godine holding sa tri zavisna preduzeća

Autor Dragana Božić

Izvršni direktor "Željeznica Republike Srpske" Dragan Zelenković izjavio je da se završetak restrukturiranja ove kompanije očekuje do kraja godine i da će firma biti organizovana kao holding sa tri zavisna preduzeća.

 Željeznice RS do kraja godine holding  Izvor: Željeznice Republike Srpske

Prema njegovim rječima, u toku je izrada završnog dokumenta kojim će kroz finansijski izvještaj doći do konverzije duga u kapital, čime će Republika Srpska biti vlasnik više od 90 odsto.

"Kroz proces je završeno finansijsko restrukturisanje, organizaciono je pri kraju, a zadnja faza je vlasničko restrukturisanje", rekao je Zelenković novinarima u Novom Gradu i napomenuo da su "Željeznice Republike Srpske" prvo javno preduzeće u Srpskoj koje je ušlo u proces restrukturisanja prema programu Svjetske banke.

Kad je riječ o projektima, Zelenković je istakao da je za 80 odsto slučajeva već spremna dokumentacija, idejni i glavni projekti.

On očekuje da će uskoro, nakon izgradnje auto-puteva, na red doći modernizacija željeznica.

"`Željeznice Srpske` sada ispunjavaju svoje obaveze prema zaposlenima, dobavljačima i fondovima bez kašnjenja", rekao je Zelenković, dodajući da su u ovom preduzeću zaposlena 1.802 radnika, te da su imali konkurs za zapošljavanje 117 radnika.

Na željezničkoj stanici u Novom Gradu danas su položeni vijenci kod spomen-obilježja za željezničare poginulim u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Javno preduzeće "Željeznice Republike Srpske" osnovano je 12. maja 1992. godine odlukom Vlade Republike Srpske, pa stoga taj datum ova kompanija obilježava kao Dan preduzeća i slavi Svetog Vasilija Ostroškog kao krsnu slavu. 

(Srna)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE