• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ekonomska saradnja Kube i BiH

Autor SRNA

Ambasador Kube u BiH Hulio Cezar Ferer izjavio je da je Kuba spremna da BiH učestvuje u njenoj ekonomiji, jer je riječ o dvije prijateljske zemlje.

 Ekonomska saradnja Kube i BiH Izvor: Samir Cacan, MONDO

Izvor: Samir Cacan, MONDO

"Odnosi sa Republikom Srpskom, u kontekstu BiH, veoma su dobri i prijateljski. Sastao sam se i sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom sa kojim sam razgovarao o saradnji između naroda i vlada. Posebno smo razgovarali o saradnji u oblasti zdravstva, kulture i turizma", rekao je Ferer za "EuroBlic".

On je naveo da Kuba razmišlja o mogućnosti saradnje u turizmu, jer želi da u BiH pronađe ono što je najbolje za njihove potrebe.

"BiH i Republika Srpska su interesantne da analiziramo mogućnosti učešća u razvoju turističke industrije na Kubi, posebno u oblasti hotelijerstva", istakao je Ferer.

On je rekao da je imao sastanak sa rektorom i prorektorom za međunarodnu saradnju banjalučkog Univerziteta o tome kako bi banjalučki Univerzitet mogao da sarađuje sa univerzitetima na Kubi.

"Imamo ideju za otvaranje katedre na banjalučkom Univerzitetu na izučavanju `Albe`, organizacije za proces integracija cijele Latinske Amerike da se građani i naučnici upoznaju sa tim mogućnostima", istakao je Ferer.

Ferer kaže da je Kuba je spremna da potpiše saradnju sa nekim preduzećima iz BiH koji će distribuisati lijekove iz njegove zemlje.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE