• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Putevi se mogu graditi i bez povećanja akciza"

Autor SRNA

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Mirko Šarović smatra da nije potrebno povećanje akciza na gorivo da bi se omogućila izgradnja putne infrastrukture u BiH.

Šarović navodi da je to moguće obezbijediti drugim načinima, između ostalog, koncesionim ugovorima.

"Dva koncesiona ugovora stoje u institucijama i ne daje se saglasnost za dvije dionice na Koridoru `Pet-ce` u Republici Srpskoj i Federaciji BiH", rekao je Šarović u Sarajevu.

On je podsjetio da je najnoviji set zakona o akcizama u Savjetu ministara usvojen bez podrške ministara iz Saveza za promjene.

"Smatrali smo da je nepotrebno po peti put isti zakon u istoj proceduri dostavljati, bez obzira na argumentaciju o njegovom značaju", kaže Šarović.

Prema njegovim riječima, usvajanjem ovog seta zakona gorivo u BiH bi poskupjelo 15, odnosno 18 feninga sa uračunatim PDV-om.

"Mi smo smatrali da je insistiranje samo na kreditu pogrešna opcija i da se izgradnja infrastrukture može finansirati drugim načinima, između ostalog, koncesionim ugovorima o kojima danas niko ne govori", rekao je Šarović, dodavši da će konačnu odluku o predloženom setu zakona o akcizama donijeti Parlamentarna skupština BiH.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE