• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Švajcarci kupili najveći državni hotel na Jahorini

Autor mondo.ba

Švajcarska kompanija "Batagon International" kupila je juče za 5,98 miliona KM hotel "Bistrica" na Jahorini, potvrdili su u Olimpijskom centru "Jahorina".

 Švajcarci kupili najveći državni hotel na Jahorini Izvor: MONDO/ Vedran Ševčuk
Izvor: MONDO/ Vedran Ševčuk

"Postupak prodaje hotela 'Bistrica' održan je 26. novembra 2018. godine kako je i bilo utvrđeno oglasom o javnoj prodaji nepokretnosti. Ponuđač 'Batagon International' AG dostavio je urednu i prihvatljivu ponudu i ponudio cijenu od 5.985.900 KM", rekli su u Olimpijskom centru.

Istakli su da su na oglas za prodaju hotela stigle dvije ponude, ali da je samo jedna ispunjavala uslove utvrđene potupkom prodaje.

"Ponuđač 'Batagon International' AG je ispunio sve uslove utvrđene odlukom o načinu i uslovima prodaje hotela ’Bistrica’", dodali su u OC, prenosi Capital.ba.

Olimpijski centar “Jahorina“ raspisao je 9. novembra oglas za prodaju hotela „Bistrica“ za zemljištem površine 5.570 metara kvadratnih, po početnoj cijeni od 5.985.900 KM.

Kupac je obavezan i da zaključi ugovore o radu sa radnicima koji su raspoređeni na rad u hotelu "Bistrica", što uključuje i dio radnika zajedničkih službi Olimpijskog centra, sa uslovima iz ugovora o radu radnika koji važe na dan potpisivanja ugovora o kupoprodaji.

Pored toga kupac je morao dokazati i da ima najmanje 30 miliona KM na računu za ulaganje u hotel 'Bistrica' i dostaviti izjavu da neće mijenjati namjenu hotela narednih pet godina.

Hotel "Bistrica" je izgrađen na Jahorini, opština Pale, na parceli površine 5.570 metara kvadratnih.

Švajcarska kompanija "Batagon" je krajem prošle godine kupila i Fabriku akumulatora Sombor u stečaju, a srbijanski mediji su pisali da iza ove firme stoji biznismen Dalibor Matić, odnosno njegova supruga Slađana Matić.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE