• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UNDP nagrađuje lidere održivog razvoja u BiH

Autor mondo.ba

UNDP u BiH uz podršku Vlade Švedske organizuje SDG Business Week 2019, sedmicu tokom koje će nizom aktivnosti biti promovisani ciljevi održivog razvoja sa posebnim naglaskom na ulogu privatnih kompanija u stvaranju bolje budućnosti.

Glavnu godišnju nagradu za lidera održivog razvoja u BiH će na svečanosti 12. juna dobiti jedna od 44 prijavljenih bosanskohercegovačkih kompanija, a još šest bh. kompanija (malih, srednjih i velikih) će dobiti prestižno priznanje kao „lider održivog razvoja u BiH“ u tematskim oblastima „Ljudi“ i „Okoliš“.

SDG Business Week 2019 je nastavak promocije Ciljeva održivog razvoja i Prve poslovne SDG konferencije, koja je prošle godine okupila više od 400 učesnica, učesnika, kao i eminentne predavače iz cijelog svijeta.

Očigledan interes privatnih kompanija za ugradnju principa održivog razvoja, te značaj primjene principa Ciljeva održivog razvoja u poslovanje, su razlozi zbog kojih smo odlučili da ove godine cijelu sedmicu posvetimo ovoj temi: SDG Business Week 2019 će činiti veći brojem aktivnosti i događaja, poput predavanja/webinara na teme „Business 2030/Planet 2030“, „Jobs 2030“, te „Leaders 2030“ uz živo online emitovanje, i partnerskih događaja u organizaciji UNDP-a i lokalnih partnera će biti snažno fokusiran na promociju SDG-a u privatnom sektoru, budućim poslovnim liderima, ali i ključnim donosiocima odluka u Bosni i Hercegovini.

Ove godine će prvi put u BiH biti dodijeljene nagrade za lidere održivog razvoja – kompanijama koje u svoje poslovanje najupsješnije uvode i sprovode mjera i aktivnosti za održivu budućnost, za postizanje Ciljeva održivog razvoja. Dodjela nagrada za biznis lidere održivog razvoja desiće se 12. juna u Sky Baru Hotela Hills u Sarajevu, te će biti svojevrstan vrhunac sedmice promocije važnosti održivog razvoja u BiH tokom koje će takođe biti predstavljen Izvještaj o održivom poslovanju (Sustainable Business Report).

Nagrada za biznis lidere održivog razvoja dodjeljuje se malim, srednjim i velikim kompanijama koje su imale priliku prijaviti svoje projekte koji doprinose održivom razvoju u Bosni i Hercegovini. Male, srednje i velike kompanije mogle su prijaviti jedan ili više projekata u okviru predloženih tema (jedan projekat za temu „Ljudi” i drugi projekat za temu „Resursi i okoliš”), a po kategorijama će biti i proglašeni pobjednici. Nagrada za ukupnog pobjednika (Apsolutni pobjednik) će biti izabrana među kompanijama koje su prijavile jedan ili više projekata u obje tematske oblasti, te koje ostvaruju izuzetne rezultate u obje kategorije.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE