• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bez konsenzusa za usvajanje deklaracije SEECP

Parlamentarna skupština Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi (SEECP) na sjednici u Sarajevu nije usvojila završnu deklaraciju.

Razlog tome je što delegacije Beograda i Prištine nisu mogle postići konsenzus o amandmanima koji su se odnosili na slobodu kretanje robe i međunarodne ugovore.

Predsjedavajuća Parlamentarne skupštine SEECP-a Borjana Krišto rekla je na konferenciji za novinare da se u SEECP-u sve odluke donose konsenzusom i da na odborima nije postignut konsenzus o tome da se usvoji deklaracija.

Ona je, nakon šeste plenarne sjednica Parlamentarne skupštine SEECP-a, istakla da je tokom predsjedavanja BiH donesena odluka da se 2021. godine ukine roming u regionu jugoistočne Evrope.

Krišto je naglasila da je u okviru jednogodišnjeg predsjedavanja SEECP-om u fokusu bilo jačanje infrastrukture i digitalne povezanosti, regionalne saradnje, veza među članicama, povezivanje mladih u oblasti kulture i obrazovanja i poboljšanje međusobne saradnje kako bi efikasnije odgovorili na sve izazove od migracija, borbe protiv organizovanog kriminala do terorizma.

"Razmijenjena su mišljenja o aktuelnim dešavanjima, političkim, bezbjednosnim, ekonomskim u okviru jugoistočne Evrope. Sama posjećenost ove konferencije je pokazatelj da BiH igra važnu ulogu u ovom procesu", rekla je Krišto.

Dvodnevna konferencija, pod predsjedavanjem BiH, u čijem radu su učestvovali parlamentarci i zvaničnici iz 11 zemalja jugoistočne Evrope, počela je juče sastancima Stalnog i opštih odbora.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE