• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

''Jumko'' Vranje otvara pogon u Drvaru

Autor SRNA

Proizvodni pogon fabrike "Jumko" iz Vranja počeće sa radom u Drvaru u naredna tri mjeseca i zapošljavaće 100 radnika, rekla je načelnik opštine Drvar Dušica Runić.

 Jumko Vranje Drvar Izvor: mondo.ba
Izvor: mondo.ba

  Runićeva je navela da je rukovodstvo ove fabrike boravilo u posjeti Drvaru koja je rezultat sastanka održanog 13. septembra sa načelnicima Glamoča, Bosanskog Grahova, Bosanskog Petrovca i Drvara i zahtjeva koji je opština Drvar prethodno upućivala Privrednoj komori Srbije.

Ona je dodala da se u zahtjevu tražilo zapošljavanje žena i mladih, jer u Drvaru preovladava drvna industrija gdje rade fizički sposobni muškarci.

"Proizvodni pogon `Jumka` počeće sa radom u Drvaru u naredna tri mjeseca. Za radnike će biti organizovana obuka koja će trajati od tri do šest mjeseci. Ovo za Drvar predstavlja preporod i daje nadu povratnicima da obezbijede egzistenciju", naglasila je Runićeva i dodala da će 90 odsto zaposlenih u ovoj fabrici biti žene.

Prema njenim riječima, pokretanje proizvodnog pogona "Jumka" dugoročno predstavlja jačanje budžeta opštine povećanjem poreskih prihoda.

"Nadamo se da je ovo samo početak jer nastavljamo da radimo na izgradnji kapaciteta za privlačenje i drugih investitora jačanjem malih i srednjih preduzeća", kaže Runićeva.

Ona dodaje da je industrijska zona opštine Drvar u poslijeratnom periodu uništena lošom privatizacijom i da je Drvar, kao nekadašnja industrijska sredina, postao opština koja nema poslovnu zonu.

Runićeva podsjeća da ova opština godinama nije imala sredstava da ulaže u poslovnu infrastrukturu.

"Jedan od kandidovanih projekata iz pomoći od milion evra koju smo dobili od Srbije jeste prva faza uređenja poslovne zone `Mlin` gdje planiramo da bude asfaltiran pristupni put i ograđena poslovna zona", rekla je Runićeva.

Ona je zahvalila Srbiji i Republici Srpskoj za pomoć koju pružaju Drvaru, te dodala da bez njihove podrške nema opstanka Srba u Federaciji BiH.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE