• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počeo "uvoz" radnika u RS: Stigli građevinaci iz Bangladeša

Poznata građevinska firma iz Zvornika "Invest d.o.o", u nedostatku kvalifikovane radne snage počela je da dovodi i zapošljava prve radnike iz Bangladeša.

Na gradilište u Višegradu stiglo je desetak Bangladešana, a vlasnik i direktor te firme Ivo Jokić kaže da su se radnici iz Azije pokazali kao vrijedni i odgovorni, pa je to otvorilo put za dolazak drugih njihovih kolega iz ove daleke siromašne zemlje, piše "Dnevni avaz".

Ekonomski paradoks u BiH: Ljudi odlaze, a ekonomija raste!

"Naši građevinci su oduvijek važili za dobre majstore - zidare, tesare, armirače, keramičare... pa je problem odlaska radne snage na Zapad najviše pogodio upravo građevinski sektor. I moja se firma suočila s time baš kad sam imao ugovorene poslove. Posla je bilo, ali nije bilo majstora. Preko prijatelja sam saznao da u Bangladešu mogu pronaći radnike profila koji su mi potrebni. Nisam imao drugi izlaz, nego otputovati u Bangladeš", kazao je Jokić.

Baš tamo je brzo sklopio poslove. Radnici su nakon administrativne procedure brzo stigli u Zvornik, a Jokić ne krije da je izuzetno zadovoljan njihovim odnosom prema radu.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE