• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vašington prijeti, Rusi ne haju: 24h da firme odustanu Sjevernog toka 2

Autori mondo.rs Autori Beta

SAD će primeniti sankcije prema izvođačima radova na gasovodu Severni tok 2, ukoliko oni "odmah ne demonstriraju dobru volju za obustavu radova", saopštio je Stejt department. Moskva uzvraća – gasovod če raditi pre kraja 2020.

U američkom saopštenju se dodaje da će izvođači radova moći da izbegnu sankcije ukoliko prekinu taj posao do 20. januara, prenosi Sputnjik.

Švajcarsko-holandska kompanija Olsis, koja je postavljala cevi za gasovodo, već je obustavila radove i povukla svoje specijalne brodove. Zvanični predstavnik projektne kompanije Jens Miler je izjavio da je ostalo da se postavi još oko 160 km cevi za gasovod čija je ukupna dužina 2.460 kilometara.

Možda će vas zanimati

Ministar energetike Rusije Aleksandar Novak rekao je jutros da Moskva ima alternativu za postavljanje cevi i da će gasovod biti pušten u rad pre kraja 2020. godine.

Gaspromov specijalni brod "Akademik Čerskij" koji je sada na Dalekom istoku Rusije, mogao bi da obavi taj posao uz montažu potrebne dodatne opreme na brodu.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov već je ove nedelje rekao da Rusija ima određene kapacitete da završi projekat u "ne tako dalekoj budućnosti".

Sankcije je osudila Nemačka, glavna zemlja koja će profitirati od tog gasovoda, kao i Evropska unija koja je osudila američko "mešanje u evropska pitanja".

Severni tok dva koji je skoro završen, treba da udvostruči direktne isporuke prirodnog ruskog gasa ka zapadnoj Evropi ispod Baltičkog mora do Nemačke.

PROČITAJTE I OVO

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE