• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ministarka kategorična: Nema osnova za strah i veliku kupovinu namirnica

Autori mondo.ba Autori Brankica Spasenić

Ministarstka trgovine i turizma RS Suzana Gašić poručila je danas da je stanje na tržištu u Republici Srpskoj, a što se tiče snabdjevenosti, uredno.

 Ministarka Gašić o kupovini Izvor: Guliver/Getty /Thinkstock

Ona je podvukla da nema nikakvog osnova za strah građana ili sumnju u mogućnosti daljeg snabdijevanja prodavnica i tržnih centara u RS.

"Nema osnova za strah i paniku ili kupovanje životnih namirnica u velikim količinama. Stanje na cijeloj teritoriji RS je uredno i nema potrebe za panikim niti pretjeranim prikupljanjem osnovnih životnih namirnica. Takođe, uredno je stanje zaliha. Ako se i desi da je neka od polica prazna, to je samo zato što radnici nisu stigli da je popune," poručila je Gašić.

Možda će vas zanimati

Ona je istakla da su uočene veće gužve u prodavnicama u RS, ali da nema potrebe za takvim ponašanjem, uvjeravajući da svi trgovci u RS mogu da odgovore zahtjevima tržišta.

"Domaći proizovđači se slažu da tržište RS nije ugroženo. U slučaju bilo kakvog poremećaja, imamo način da se nosimo s tim. Apelujem na građane da se izbjegne stvaranje nepotrebnih gužvi," dodala je.

Predsjednik Područne privredne komore Banjaluka Goran Račić je istakao da domaća prerađivačka industrija, a posebno prehrambena, ima dovoljno kapaciteta i zaliha da može da odgovori na zahtjeve tržišta.

On smatra i da bi se radno vrijeme prodavnica i marketa u Banjaluci, a koje je Gradski štab za vanredne situacije Banjaluka juče skratio na 18 sati, „trebalo da se vrati u normalu“.

"Smatramo da je odluka kriznog štaba u Banjaluci kod građana izazvala paniku i kao rezultat toga došlo je do nagle posjete trgovinama i gomilanja zaliha. Smatramo da treba vratiti na normalno radno vrijeme," rekao je Račić.

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE