• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pet graničnih policajaca suspendovano zbog korupcije

Autor SRNA

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić donio je danas rješenje o privremenoj suspenziji pet policijskih službenika, pripadnika Jedinice granične policije Brod, zbog koruptivnih djela, rečeno je danas Srni u ovoj policiji.

 zatvorena granica bih granicni prelaz Izvor: MONDO/ Dragana Božić

Riječ je o licima čiji su inicijali A.M, Č.S, P.B, I.D. i G.I.

Suspendovanim policijskim službenicima stavljeno je na teret da su na Međunarodnom graničnom prelazu Brod u noći između 5. i 6. marta, u periodu od 19.00 do 6.00 časova, izvršili više koruptivnih djela na način što su u više navrata od lica koja su prelazila granicu BiH, s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi zahtijevali i primili dar, novac u neutvrđenom iznosu.

Postoji osnovana sumnja da su tim radnjama suspendovani policijski službenici počinili težu povredu službene dužnosti iz Zakona o policijskim službenicima BiH, to jest, da su zloupotrebom službenog položaja narušili ugled policijskog organa.

Takođe, postoje i osnovi sumnje da su navedeni policijski službenici počinili krivično djelo primanje dara i drugih oblika koristi, što je zadokumentovano od strane Centralne istražne komisije Granične policije BiH, pod nadzorom Tužilaštva BiH, a u skladu sa naredbom Suda BiH.

"Imajući u vidu da se moglo osnovano vjerovati da bi dalji ostanak osumnjičenih policijskih službenika štetio interesima službe, te da bi se negativno odrazio na ugled Granične policije BiH i ocjenu javnog mnjenja u kontekstu konkretnih dešavanja u BiH, direktor Granične policije iskoristio je svoja ovlaštenja iz Zakona o policijskim službenicima BiH i donio mjeru privremene suspenzije", navodi se u saopštenju.

Suspenzija navedenih policijskih službenika trajaće do okončanja disciplinskog ili krivičnog postupka.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE